Invențiile care ne vor schimba viitorul prezentate la CES 2022
La Salonul Expozițional de Tehnologie CES din Las Vegas au fost prezentate marți produse menite să schimbe radical viitorul omenirii. Expozanții au început în forță anul, la 4 ianuarie prezentând invenții desprinse din filmele SF.
A plouat cu invenții la CES 2022, din Las Vegas, Nevada, SUA! Printre acestea menționăm masca high-tech anti-COVID-19 care distruge particulele periculoase din aer și seamănă cu un dispozitiv inspirat din Războiul Stelelor și plasturele cu senzori care îi ajută pe bărbați să scape de ejacularea prematură. Prezentările s-au desfășurat cu respectarea normelor de siguranță privind răspândirea COVID-19 și cele mai mari companii din lume s-au întrecut în bijuterii electronice.
Cățelul robot de la Hyundai. Directorul executiv de la Hyundai Motor Group, Euisun Chung a anunțat la 4 ianuarie că grupul pe care îl conduce a cumpărat 80% din acțiunile companiei Boston Dynamics. El a ținut conferința de presă însoțit de ultima variantă a robo-cățelului Spot, creat de Boston Dynamics și lansat în formă de prototip în 2021. Dotat cu zeci de seonzori și Inteligență Artificială, roboțelul patruped a dansat pe ritmurile muzicale ale trupei BTS, de K-Pop. Spot este conceput să asigure paza și protecția casei și a celor mici și să își înveselească stăpânii.
Masca high-tech anti-COVID-19. 2.200 de expozanți și peste 50.000 de vizitatori se află la CES 2022. Printre ei și compania Airxom care a lansat o mască desprinsă parcă din filmele SF. Masca filtrează particulele cele mai fine și protejează plămânii inclusiv de contaminarea cu virusul SARS-CoV-2. Masca e conectată la o baterie prinsă la curea, care are o autonomie de 12 ore și distruge 99,9% din bacterii, particule de poluare și virusuri. Se estimează că se va vinde la finele acestui an cu 340 $.
Pasturele anti-ejaculare prematură. Compania Morari Medical a prezentat luni un plasture pentru bărbați care se atașează în zona intimă și previne ejacularea prematură. Mai mult decât atât, plasturele se conectează prin intermediul unei aplicații la telefonul mobil, oferă informații în timp real și ajută la îmbunătățirea performanțelor sexuale. Plasturele e în etapa de prototip și va fi lansat probabil pe piață în 2023.
Casca Alzheimer. Casca de la iMedi Sync numită iSyncWave a fost concepută pentru a detecta în numai 10 minute orice afecțiune neurocerebrală. Casca a fost testată cu succes în detectarea timpurie a primelor simptome de Alzheimer și are o precizie extrem de ridicată în diagnosticarea cazurilor de boli degenerative. Produsul este încă în etapă prototipală și compania intenționează să își vândă produsul pe piața medicală începând din anul 2023.