Meta lui Mark Zuckerberg este dată în judecată de.... Meta!? Prin ce probleme trece miliardarul

Compania Meta a fost dată în judecată de o altă companie ce poartă același nume, iar lui Mark Zuckerberg nu i-a trecut nici măcar o secundă prin cap că așa ceva e posibil.

3 mark zuckerberg ray ban stories png png
Meta dă în judecată Meta

În trecut, compania lui Mark Zuckerberg era cunoscută drept „Facebook”, dar o schimbare fundamentală privind direcția în care se îndreaptă compania l-a făcut pe miliardar să schimbe și felul în care se numește compania.

Ce se ascunde în spatele tribunalului

Pe scurt, Mark Zuckerberg a schimbat numele companiei în Meta, din cauza modificărilor și investițiilor făcute în propriul lor univers virtual, cunoscut și sub numele de „Metaverse”.  

Citește și despre: Uite cum te minte Facebook! Compania e mândră de campania COVID-19

Așadar, se pare că l-a luat valul pe Mark Zuckerberg, deoarece nu a mai stat să verifice dacă nu există deja o companie ce poartă numele „Meta”. Ba chiar mai mult, compania care-l dă în judecată pe miliardar activează de foarte mulți ani în domeniul tehnologiei, fiind un important competitor pe piața de realitate augmentată. 

Meta.is a decis să dea în judecată fostul Facebook pentru încălcarea mărcii înregistrate, având ca argument că numele adoptat de către compania miliardarului a încălcat drepturile brandului lor. 

Urmărește și: Mark Zuckerberg a încurcat-o rău! De ce a fost dat în judecată șeful Facebook

Totuși, este foarte important de notat că s-ar putea ca procesul să nu fie în favoarea celor de la Meta.is, deoarece există mai multe branduri ce activează sub acest nume, precum o firmă de băuturi alcoolice, dar și un producător de proteze ortopedice. Până în acest moment, reprezentanții fostului Facebook nu au făcut declarații pe baza acestui subiect. 

Păgubiții sunt de părere că aceștia nu mai pot vinde bunuri și servicii, deoarece lumea va asocia produsele lor cu Facebook, iar Meta.is ar fi, de fapt, asociată cu „toxicitatea acestei companii”.

Aceasta este, de altfel, o perioadă foarte problematică pentru Mark Zuckerberg. După un proces în care un fost angajat a dat cărțile pe față despre cum funcționează, de fapt, algoritmul Facebook, acesta este pus în fața acestei probleme legate de numele companiei lor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
maria constantin iubit 3 png
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
sursa foto pexels.com
image
image
image
image
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)