Netflix, mai ieftin, dar cu reclame. Compania a bătut palma cu Microsoft

Netflix se aliază cu compania Microsoft pentru următorul abonament special al platformei de streaming video, care include ceva ce toată lumea urăște - reclamele. 

Netflix a bătut palma cu Microsoft
Netflix a bătut palma cu Microsoft

Platforma de streaming a anunțat că Microsoft o să devină „partenerul de vânzări și publicitate” al companiei, ajutând la dezvoltarea noului lor abonament mai ieftin, dar cu reclame. 

Netflix e alături de Microsoft

Potrivit unui articol publicat de The Wall Street Journal, se pare că Netflix a ales Microsoft drept partener din două motive principale: 1. compania Microsoft, spre deosebire de Google sau Comcast, alte două companii foarte prezente în industria publicității, Microsoft nu are o platformă de streaming video ce-i face concurență Netflix. 

Urmărește și: Trei semne care-ți arată că contul tău de Netflix a căzut pradă hackerilor

Al doilea constă în achizițiile făcute de Microsoft. Anul trecut, Microsoft a achiziționat compania Xandr de la AT&T. Xandr este o companie ce speră să dezvolte sistemul de cookies ce stă în spatele reclamelor. 

Netflix a anunțat lansarea acestui tip de abonament în luna mai, iar confirmarea oficială privind existența lui a venit o lună mai târziu. Chiar dacă Netflix nu a oferit nicio dată oficială pentru lansarea acestui abonament, se pare că acesta va deveni disponibil la finalul lui 2022. 

Citește și despre: Motivul pentru care 2 milioane de oameni renunță la Netflix

Astfel, potrivit sursei citate, se pare că Netflix oferă câte o variantă mai ieftină pentru fiecare abonament de care dispune platforma, păstrând numărul de dispozitive conectate și calitatea streamingului video, dar cu mai multe reclame. 

Lansarea unui astfel de abonament a venit după ce a anunțat o scădere semnificativă a numărului de abonați, dar și o scădere substanțială a numărului de producții de pe platformă. 

Astfel, Netflix a decis să recurgă la o strategie pe care o are și Disney Plus - oferă aceeași calitate video, același conținut, dar la un preț mai mic și susținut de către reclame.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net