Pasagerii din Europa vor putea folosi telefoanele mobile și în avioane, pe durata curselor aeriene

Ultima actualizare:

O opțiune deja accesibilă pe liniile aeriene care operează pe rutele altor continente, telefonia mobilă cu servicii de date va fi disponibilă și pasagerilor care vor survola Europa. Practic, vom putea vorbi la telefon, prin serviciul de telefonie sau prin Internet, de la bordul aeronavelor.

Internet la discreție în avion, WI-FI pe șosele

Anunțul echipajului din cabina aeronavelor de linie care impune închiderea telefoanelor mobile pe durata zborurilor comerciale va deveni istorie. Comisia Europeană dorește ca pasagerii avioanelor care survolează Uniunea Europeană să poată beneficia de servicii de telefonie și Internet, chiar în timpul zborurilor.

Mai mult, proiectul Comisiei Europene prevede ca, prin intermediul tehnologiei 5G, șoferii și pasagerii din autoturisme vor avea acces la Wi-Fi pe șosele, transmite Antena 3.ro

Prezent în platoul televiziunii Antena 3 CNN, europarlamentarul Dan Nica a oferit mai multe detalii despre viitoarea legislație din domeniul transporturilor. 

La sfârșitul anului viitor vom ar putea avea primele avioane echipate cu această tehnologie. Toată lumea va putea să-și folosească telefonul mobil, să primească mesaje, să se uite pe internet să facă ceea ce dorește. 

Este o problemă, și anume Statele Unite. În Statele Unite, banda asta de frecvență pentru 5G este foarte apropiată de cea utilizată de către radarele care măsoară altitudinea.

În Uniunea Europeană nu este acest pericol, pentru că banda de frecvență alocată e undeva între 3,6, 3,8 care este suficient de departe de radarele utilizate de aeroporturi", a explicat Dan Nica, pentru sursa citată.

Evident, intră în discuție costurile acestor serivii, dar europarlamentarul a susținut că singurele cheltuieli suplimentare ar putea fi impuse de companiile aeriene.

În principiu, nu sunt reglementări care să prevadă, adică nu sunt considerate ca fiind servicii premiu sau servicii care să intre categoria serviciilor extra. Acest lucru nu exclude ca anumite companii să dorească să facă acest lucru, pentru că în principiu e vorba ca o mică celulă care este pusă pe avionul respectiv și care este conectată la rețeaua de telefonie mobilă terestră din țara pe deasupra căreia trece avionul", a mai spus politicianul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net