Proprietarii de căței pot dormi liniștiți! Ce trebuie să faci dacă prietenul tău cu blană nu e de găsit

Avansul tehnologic din ultimii ani facilitează viața oamenilor fără doar și poate, însă acum și prietenii noștri patrupezi pot avea un beneficiu imens ca rezultat al avansării tehnologiei! Acum îți va fi mult mai ușor să-ți găsești animalul de companie în cazul în care dispare.

image
O aplicație ar putea veni în ajutorul posesorilor de patrupezi Sursă foto: Pixabay.com

Până acum, cea mai comună metodă de a idedntifica și recupera un câine pierdut era prin intermediul cipurilor. Toată lumea se baza pe această tehnologie care, pentru un om obișnuit care nu are cunoștiințe în domeniu, era foarte greu sau imposibil de folosit.

Citește și: Cum să ai grijă de câinele tău atunci când vremea este caniculară 

Însă o companie din Coreea de Sud a pus bazele unei aplicații care face procesul de recuperare al unui câine mult mai ușor pentru stăpâni, pentru persoana care găsește animalul, dar mai ales pentru animal. Aplicația se numește PetNow și poate fi descărcată de pe Magazin Play și App Store.

Ce este PetNow și cum îți poate face viața mai ușoară

Această aplicație ingenioasă se folosește de amprenta nazală a câinilor, care este echivalentul amprentei de pe degetele oamenilor. Astfel, dacă animalul tău de companie a fugit sau a fost furat, va fi mult mai ușor de identificat.

Vezi și: Motivul pentru care nu ar trebui să-i permiți animalului de companie să doarmă în pat 

Aplicația se folosește de camera telefonului pentru a obține amprenta de pe nasul câinelui, iar dacă acesta a fost înregistrat pe această aplicație, vei avea foarte repede posibilitatea de a afla datele câinelui, având chiar posibilitatea de a partaja locația ta cu stăpânul animalului. Acest proces este rapid și elimină posibilitatea înlăturării cipului în cazul în care câinele a fost furat.

Cine a creat această aplicație și care este scopul acesteia

Peter Jung, originar din Coreea de Sud, a oferit un interviu pentru BBC legat de aplicația creată de el și ce l-a determinat să pună bazele acestui proiect.

Am aflat pe această cale că recunoașterea se face cu ajutorul nasului deoarece este mai confortabil pentru cățel, nasul fiind în permanență la vedere, iar odată ce un câine atinge vârsta de 6 luni, nasul lui are amprente unice exact ca degetele oamenilor.

Acesta mai spune și că numărul de animale abandonate în Coreea de Sud este în creștere, unul dintre motive fiind că mulți oameni nu-și permit să plătească facturile costisitoare atunci când animalele lor de companie au probleme grave de sănătate.

„Ne dorim să construim o lume fără animale abandonate”, a fost declarația care a înmuiat inimile multor oameni.

Pentru a-și îndeplini scopul, acela de a populariza aplicația până în punctul în care va fi folosită și de oamenii fără animale de companie, creatorii au nevoie de susținerea guvernului și de o promovare ca la carte.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

sarah anamaria prodan jpg
image png
claudia patrascanu copii png
giselle si tom brady
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub anamaria prodan png
Bouchard2 jpg
Ana Brnabic FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg