Cum să ai grijă de câinele tău, în vreme caniculară? Sfaturi utile

Temperaturile caniculare înregistrate în această perioadă sunt neplăcute și pentru animale, nu doar pentru oameni. Iată de ce să ții cont dacă ai un câine și dorești să îl ții de parte de neplăcerile provocate de gradele ridicate din termometre. 

Temperaturile extreme pot dăuna animalelor de companie
Temperaturile extreme pot dăuna animalelor de companie

Dacă vei fi afară pentru perioade lungi de timp cu patrupedul tău, asigură-te că are un loc umbrit în care se poate odihni și apă la discreție. Câinii nu-și pot regla căldura coprorală la fel de bine ca noi, așadar nu le este la fel de ușor să-și mențină temperatura optimă. Expunerea prelungită la căldură îi expune riscului de a face insolație. 

Citește și: 12 sfaturi pentru a păcăli canicula 

Prea multă căldură și umiditate pot fi periculoase pentru sănătatea câinelui tău, așadar dacă nu te simți confortabil afară, deoarece este prea cald, atunci cu siguranță este și prea cald pentru câinele tău. În acele zile cu adevărat călduroase, este mai bine să găsești alte activități pentru câinele tău, în casă, la răcoare, în detrimentul plimbărilor lungi. 

Evită expunerea prelungită la nisip și asfalt fierbinte pentru că ea poate arde labele câinelui. Vara, încercă să îți plimbi câinele dimineața sau seara, când pavajul nu este atât de fierbinte. Dacă alegi plimbările în timpul zilei, atunci optează pentru zonele înverzite, cu iarbă. 

Vezi și: Cum îți ajuți organismul să combată canicula? 

Dacă ai un câine cu fața turtită, cum ar fi un Bulldog sau un Pug, amintește-ți că aceste rase au probleme respiratorii și sunt mult mai sensibile șiu predispuse la insolație. Bulldogii sunt deosebit de intoleranți la căldură. Specialiștii recomandă să nu părăsești locuința cu un astfel de patruped dacă temperatura de afară este mai ridicată de 26 de grade Celsius. 

Nu lăsa niciodată câinele în interiorul mașinii pe vreme caniculară. Un geam crăpat nu este suficient pentru a menține interiorul mașinii la o temperatură rezonabilă pentru animalul lăsat să aștepte! 

Câinii pot suferi arsuri solare 

Câinii pot suferi arsuri solare, în special câinii de culoare deschisă cu blană scurtă. Există loțiuni de protecție solară special create pentru câini. Nu utiliza cremă de  protecție solară umană pe animalul de companie pentru că multe dintre substanțele chimice din componență sunt toxice pentru el. 

Ar putea să te intereseze și: Probleme de sănătate care apar pe timp de caniculă 

Nu-ți lăsa câinele să bea apă de mare; provoacă deshidratare și vărsături. Dacă un câine bea o cantitate crescută de apă de mare, iar medicul veterinar nu intervine la timp, acest lucru îi poate fi fatal! 

Petrecem mult timp în aer liber cu câinii noștri vara, iar acest lucru crește riscul ca aceștia să fugă sau să se piardă. Asigură-te că animalul are o zgarda cu numărul tău de telefon!

Semne timpurii ale insolației

Gâfâit

Salivarea excesivă

Probleme de echilibru

Gingii roșu aprins

Semne ale insolației în stadiu avansat

Respirație zgomotoasă

Gingii albe

Letargie

Vărsături

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
7 printul william printul harry jpg jpeg
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
muguri 79532593 jpg
Spania   Japonia Captură Twitter png
horoscop foto shutterstock
image
image
image
image
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg