Teorie incredibilă în Spațiul Cosmic. Cum au apărut planetele

Universul are o istorie ce așteaptă să fie descoperită. În fiecare an, cercetătorii fac progrese în acest domeniu, descoperind meteoriți, planete, stele sau chiar alte galaxii. Pe măsură ce tehnologia avansează, aflăm tot mai multe despre spațiul cosmic.

image

Planetele nu durează mult să se organizeze după ce s-au format stelele. De exemplu, Soarele s-a format acum 4,6 miliarde de ani, iar Pământul cu aproximativ 4,5 miliarde de ani în urmă. Cu toate acestea, oamenii de știință spun acum că nu este neapărat singura posibilitate ca planetele să se formeze. Ei spun că planetele se pot forma chiar dacă o stea se apropie de moarte, cu mult timp după ce steaua s-a format. 

Stele moarte, care conduc la formarea planetelor, este o teorie complet nouă. Dacă este confirmată, această descoperire poate schimba modul în care înțelegem funcțiile universului și evoluția planetară.

O nouă ipoteză privind apariția planetelor

În sistemul nostru solar, Pământul și alte planete nu au avut nevoie de mult timp pentru a se forma, după ce Soarele a apărut. La un milion de ani de la nașterea Soarelui, materia din jurul lui s-a aglomerat într-un disc protoplanetar. Acest disc, o clătită gigantică făcută din praf și gaz cu Soarele în mijloc, este locul unde s-au format planetele. Dar stelele noi, precum Soarele, nu sunt singurele stele cu un disc de materie primă care se rotește în jurul lor. Și unele stele vechi, pe moarte, au aceste discuri. De exemplu, stelele binare, care reprezintă două stele care orbitează una în jurul celeilalte, dintre care una moare.

Un studiu intitulat „A population of transition disks around evolved stars: Fingerprints of planets”, publicat în revista Astronomy & Astrophysics, arată că atracția gravitațională a celei de-a doua stele poate conduce materialul expulzat de pe steaua pe moarte să formeze un nou disc rotativ. Chiar dacă nu este o informație nouă, noutatea are în vedere posibilitatea ca o a doua generație de planete să se formeze în cadrul acestui disc. Studiul spune că așa se formează planetele într-una din zece dintre aceste stele binare, potrivit gadgets.ndtv.

Chiar dacă această teorie nu a fost confirmată încă, viitoarele cercetări ne vor arăta dacă ipoteza se adeverește sau nu.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net