YouTube face modificări la nivel global. Ce se va întâmpla cu știrile controlate de Rusia

Într-o nouă extindere a răspunsurilor sale politice la războiul Rusiei din Ucraina, YouTube a declarat că acum blochează instituțiile media susținute de Kremlin la nivel global, nu doar în Europa, unde două canale afiliate statului Rusiei, Russia Today (RT) și Sputnik, împreună cu filiale, au fost sancționate de Uniunea Europeană.

youtube hacker rus jpeg

Acest lucru depășește orice mandat legal de a bloca acest conținut, dar nu este cu totul fără precedent. Săptămâna trecută, Apple a retras aplicațiile RT și Sputnik din magazinul său de aplicații, în urma unei solicitări a viceprim-ministrului ucrainean Mykhailo Fedorov, care  a scris o scrisoare directorului general Tim Cook, cerând Apple să oprească vânzările de dispozitive în Rusia și să blocheze complet accesul la App Store. 

YouTube, tot mai implicat împotriva propagandei de la Moscova

Acestea fiind spuse, formularea YouTube sugerează că ar putea merge mai departe decât interzicerea celor șase (în total) entități Russia Today și Sputnik, pe care UE le-a sancționat, deoarece compania scrie că acum „blochează accesul la canalele YouTube asociate cu mass-media rusă finanțată de stat la nivel global”.

În timp ce blocurile YouTube extinse pe mass-media de stat din Rusia sunt „eficiente imediat”, conform unei actualizări a politicii pe care platforma tocmai a publicat-o pe Twitter, aceasta avertizează, de asemenea, că ar putea dura ceva timp pentru ca schimbarea să intre în vigoare, transmițând că „ne așteptăm ca sistemele noastre să intre în funcțiune în viitorul apropiat”.

Într-un alt pas, YouTube spune că va implementa aplicarea axată pe Ucraina a anumitor politici existente din Regulile comunității, care interzic conținutul care neagă, minimizează sau trivializează „evenimente violente bine documentate”, menționând: „Acum eliminăm conținutul despre invazia Rusiei în Ucraina care încalcă această politică.”

1/ Our Community Guidelines prohibit content denying, minimizing or trivializing well-documented violent events. We are now removing content about Russia’s invasion in Ukraine that violates this policy. https://t.co/TrTnOXtOTU

— YouTubeInsider (@YouTubeInsider) March 11, 2022

Recent, mai multe companii tech ce activează în spațiul on-line și-au retras sau au minimizat conținutul disponibil în Rusia, ca răspuns la propaganda rusească și „ferma de troli ruși” susținută de Moscova. 

Ca răspuns, Kremlinul a interzis aplicațiile occidentale, precum Instagram sau WhatsApp, pe teritoriul țării. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net