Tradiţiile INEDITE prin care oamenii din lumea întreagă întâmpină Anul Nou
Columbia, Bolivia, Mexic
În multe ţării latino-americane, este considerat ca fiind aducător de noroc obiceiul de a purta lenjerie galbenă în noaptea dintre ani. Nu este clar de unde provine această tradiţie, dar se spune că respectarea obiceiului aduce fericire şi noroc în anul care vine. Unii oameni o poartă peste haine şi o schimbă la miezul nopţii, iar alţii consideră că aduce mai mult noroc dacă este primită cadou.
În Mexic, pentru cei care caută dragostea este indicat să se poarte lenjerie roşie, iar pentru noroc în orice altă privinţă, mexicanii poartă, de asemenea, lenjerie galbenă.
Danemarca
Anumiţi danezi celebrează Revelionul sărind de pe scaune, de-a dreptul în Noul An. Se crede că dacă sari de pe o piesă de mobilier vei avea noroc în anul care vine şi vei îndepărta ghinionul.
Unii danezi obişnuiesc să spargă vase de uşa vecinilor, la miezul nopţii, ceea ce se crede că le-ar aduce noroc. Într-un soi de concurs de popularitate, familia care găseşte a doua zi cele mai multe cioburi ale vaselor sparte se mândreşte cu cei mai mulţi prieteni.
Irlanda
În multe culturi se crede că zgomotul alungă spiritele rele şi ghinionul. Un mod neobişnuit de a face asta este o tradiţie irlandeză care spune că dacă loveşti un perete cu o bucată de pâine, la miezul nopţii, vei alunga spiritele rele şi vei aduce norocul în casă. Se foloseşte pâinea, deoarece este un simbol al abundenţei, iar un alt obicei al irlandezilor este de a se aproviziona cu pâine din belşug pentru noaptea dintre ani.
Filipine
În Filipine, oamenii poartă cercuri imprimate pe haine sau consumă preparate rotunde. Cercurile amintesc de rotunjimea monedelor şi sunt menite să aducă prosperitate şi sănătate. Oamenii poartă haine cu buline la miezul nopţii pentru a avea parte de bogăţie în anul care vine.
Anumite preparate culinare sunt special pregătite pentru Revelion şi mulţi oameni obişnuiesc să înconjoare casa în noaptea dintre ani. Monedele sunt aruncate pretutindeni în jurul casei, iar oamenii fac zgomot pentru a speria spiritele rele. În cele din urmă, aprind luminile în toată casa pentru ca anul care vine să fie unul luminos.
În Germania şi în Austria, oamenii citesc viitorul în plumb topit. Pe măsură ce se răceşte, se spune că forma pe care o capătă prezice viitorul. De pildă, o albină prezice o căsătorie, în timp ce o minge înseamnă noroc.
Mexic, Columbia
În Columbia, Mexic şi în alte ţări latino-americane, oamenii cred că dacă te plimbi cu o valiză în jurul blocului, la miezul nopţii, vei avea parte de călătorii şi de aventuri în următorul an. Unele familii se adună laolaltă, iar îndrăgostiţii se supun obiceiului împreună. Din fericire, nu este nevoie ca valizele să fie pline.
Belarus
Femeile necăsătorite din Belarus participă la o serie de jocuri, în Ajunul Anului Nou, pentru a afla care dintre ele se căsătoreşte prima şi cu cine. Câteva femei ascund diverse obiecte în jurul casei, în timp ce altele caută obiectele respective. Femeia care găseşte un inel se va căsători cu un bărbat chipeş; cea care găseşte pâine se va căsători cu un bărbat bogat. Într-un alt joc, sunt aşezate grămezi de porumb în faţa fiecărei femei. Este adus un cocoş, iar prima femeie în faţa căreia vine cocoşul este cea care se va mărita în anul următor.
Grecia
Vasilopita este o prăjitură grecească preparată în Ajunul Anului Nou pentru a binecuvânta casa şi a aduce noroc. Este asociată cu ziua Sfântului Vasile. Înainte de a fi coaptă, în aluat se introduce o monedă, iar în centrul prăjiturii se face semnul crucii cu un cuţit. La miezul nopţii, este servită prietenilor şi familiei, iar cel mai în vârstă dintre membri primeşte prima felie. Cel care găseşte moneda este cel care va avea noroc în următorul an.