Uite casa, nu e casa, cu Primăria sectorului 1
Edilii sectorului 1 s-au grăbit să rezolve problema locativă a persoanelor evacuate din case, dar au comis o serie de erori care îi afectează acum pe oameni. Au cumpărat apartamete în sectorul 6, la suprapreţ şi fără girul Consiliului General al Capitalei (CGMB).
Tranzacţia efectuată de primărie, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DGASPC), la începutul anului, a dat speranţe multor familii fără locuinţă.
Visul lor s-a risipit în momentul în care au aflat că nu se pot muta nici în acest an în casele cumpărate pentru ei din cauză că edilii nu au respectat legea.
„Am aflat cu stupoare de achiziţia acestor case. Conform Legii 215/2001, singurul titular de patrimoniu în Bucureşti este Consiliul General. Aceste locuinţe trebuiau trecute în patrimoniul Capitalei pentru a putea fi repartizate. Primăria Sectorului 1 trebuia să solicite aprobare pentru acest lucru, iar noi să verificăm achiziţia", a declarat pentru Click!, Călin Murg, membru în comisia de patrimoniu a CGMB.
Florentina Văduva (36 de ani) este una dintre persoanele care aşteaptă de mai bine de şase ani o locuinţă socială de la primărie.
„Am depus dosarul în 2003, iar în urmă cu o lună un consilier de la primărie mi-a spus că au cumpărat casele şi că sunt şanse să ne mutăm. Însă singurul răspuns primit a fost că listele vor fi publicate la sfârşitul lunii decembrie, pentru că se aşteaptă avizul de la Capitală. Nu înţeleg de ce le-au luat, dacă nu ne putem muta", a mai spus bucureşteanca.
Pro
Dănuţ Fleacă, director DGASPC sector 1
"Am cumpărat 124 de apartamente, pe care am dat 164 de milioane de lei, fiindcă suntem ordonatori de credite"
Contra
Călin Murg, consilier CGMB
"Investiţia trebuia verificată de noi şi locuinţele trecute în patrimoniul CGMB înainte de a fi repartizate"