Uite casa, nu e casa, cu Prim─âria sectorului 1

13 noiembrie 2009
image
76 ├«n cele 124 de apartamente cump─ârate de pe pia┼úa liber─â se afl─â ├«n ansamblul reziden┼úial ÔÇťCartierul LatinÔÇŁ

Edilii sectorului 1 s-au gr─âbit s─â rezolve problema locativ─â a persoanelor evacuate din case, dar au comis o serie de erori care ├«i afecteaz─â acum pe oameni. Au cump─ârat apartamete ├«n sectorul 6, la suprapre┼ú ┼či f─âr─â girul Consiliului General al Capitalei (CGMB).

Tranzacţia efectuată de primărie, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DGASPC), la începutul anului, a dat speranţe multor familii fără locuinţă.

Visul lor s-a risipit în momentul în care au aflat că nu se pot muta nici în acest an în casele cumpărate pentru ei din cauză că edilii nu au respectat legea.

ÔÇ×Am aflat cu stupoare de achizi┼úia acestor case. Conform Legii 215/2001, singurul titular de patrimoniu ├«n Bucure┼čti este Consiliul General. Aceste locuin┼úe trebuiau trecute ├«n patrimoniul Capitalei pentru a putea fi repartizate. Prim─âria Sectorului 1 trebuia s─â solicite aprobare pentru acest lucru, iar noi s─â verific─âm achizi┼úia", a declarat pentru Click!, C─âlin Murg, membru ├«n comisia de patrimoniu a CGMB.

Florentina V─âduva (36 de ani) este una dintre persoanele care a┼čteapt─â de mai bine de ┼čase ani o locuin┼ú─â social─â de la prim─ârie.

ÔÇ×Am depus dosarul ├«n 2003, iar ├«n urm─â cu o lun─â un consilier de la prim─ârie mi-a spus c─â au cump─ârat casele ┼či c─â sunt ┼čanse s─â ne mut─âm. ├Äns─â singurul r─âspuns primit a fost c─â listele vor fi publicate la sf├ór┼čitul lunii decembrie, pentru c─â se a┼čteapt─â avizul de la Capital─â. Nu ├«n┼úeleg de ce le-au luat, dac─â nu ne putem muta", a mai spus bucure┼čteanca.

Pro

Dănuţ Fleacă, director DGASPC sector 1

"Am cump─ârat 124 de apartamente, pe care am dat 164 de milioane de lei, fiindc─â suntem ordonatori de credite"

Contra

C─âlin Murg, consilier CGMB

"Investi┼úia trebuia verificat─â de noi ┼či locuin┼úele trecute ├«n patrimoniul CGMB ├«nainte de a fi repartizate"

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
salariu copy jpeg
irina iubit 1 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg