Ultima fiţă: gândacii de companie!
Vi se pare excentric să creşteţi o chinchilla, o ţestoasă sau un porcuşor de Guineea? Aţi părea uşor depăşiţi în materie de animale de companie.
Gândacii tropicali au devenit acum ultima fiţă printre pasionaţii de vietăţi exotice. Andrei Vasile e un tânăr din Cluj, student la stomatologie, care s-a împrietenit de peste trei ani cu animalele exotice.
El trăieşte sub acelaşi acoperiş cu tarantule, şerpi, crabi, scorpioni, dar şi cu gândaci gigant. Pe toate le îngrijeşte atent şi le studiază comportamentul.
Deşi pare neobişnuit, tânărul de 23 de ani, e pasionat de jivine respingătoare, pe care le oferă oricărui nonconformist care vrea un animal ieşit din tipare.
De aceea, şi-a făcut şi un site, www.animale-exotice.ro, unde le împărtăşeşte şi altor pasionaţi informaţii despre insectele de companie. Ultimii veniţi în "gaşca de ciudăţenii" sunt gândacii tropicali.
"Sunt animale de companie ideale. Nu te deranjează, te aşteaptă şi te răsplătesc cu gesturi de afecţiune. Mărimea lor, îi face uşor de îngrijit", ne-a povestit Andrei.
Originari din regiunile tropicale, gândacii se reproduc într-o crescătorie, pe care Andrei a deschis-o special la Cluj pentru a-i studia. Un gândac tropical de Madagascar costă 6 euro, iar cei care îi cumpără o fac mai mult din curiozitate.
"În unele blocuri am văzut deja ceva asemănător. Sunt mai mult decât oribili. Dacă trăiam în Thailanda, probabil că îi făceam la tigaie", ne-a declarat Dănuţ Hrib, 38 de ani, tehnician IT.
Gândacul de Madagascar
E cumpărat ca animal de companie, pentru şase euro bucata.
Trăieşte până la 2-3 ani, dar unii ajung chiar şi 5 ani. Provine din pădurile din Madagascar şi se hrăneşte cu fructe şi legume.
La maturitate, poate ajunge la 4-8 centrimetri. Trebuie ţinut la o temperatură cuprinsă între 28 şi 32 de grade Celsius.
Mai citeşte:Manichiură de aur, ultima fiţă în domeniuHăinuţe de fiţe pentru căţeluşiFiţe de miliardari Forbes: iguană în casă şi Simona Sensual pe capotă