Criminal deosebit de periculos, capturat în Voluntari. Este suedez, are doar 16 ani și este implicat în atacuri cu bombă

Ultima actualizare:

 Un adolescent, cetățean suedez, în vârstă de 16 ani, dat în urmărire internațională pentru omor a fost prins în orașul Voluntari. Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale l-au depistat și l-au reținut în această dimineață. Cetăţeanul suedez ar face parte dintr-un grup infracţional care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă. Mai mult, potrivit unui comunicat IGPR, adolescentul de 16 ani este implicat într-o rețea și se ocupa de angajarea de criminali pentru omoruri la comandă.

Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock

Suedia a emis mandat de arestare europeană pe numele adolescentului

Pe numele acestuia, la data de 6 februarie, autorităţile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de omor şi vătămare corporală gravă.

La data de 7 februarie, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST declanşată la solicitarea autorităţilor judiciare din Suedia, au depistat un tânăr, de 16 ani, cetăţean suedez, urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă", potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi.

„Din cercetări a reieşit că tânărul ar fi parte a unui grup infracţional suedez, care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă. Acesta ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de nord a Europei, precum şi în spaţiul internaţional", arată sursa citată.

Implicat în angajarea de criminali

Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă.

„Persoana în cauză a fost prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus măsura preventivă a reţinerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanţei, care a luat măsura arestării preventive, pentru 15 zile", precizează IGPR.

Cooperarea internaţională se realizează prin Biroul SIRENE România, procedura de executare a mandatului european de arestare fiind în curs de desfăşurare.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net