Urologii spun ce tip de cancer ar avea regele Charles. „Să sperăm și să ne rugăm să nu fie asta"

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Palatul Buckingham a dat dovadă de o transparență nemaivăzută în familia regală când a făcut public diagnosticul îngrijorător al regelui Charles. Medicii au descoperit un cancer în timpul unei intervenții chirurgicale pentru o prostată mărită, iar familia a explicat public că tipul bolii nu este un cancer de prostată. Faptul că a fost descoperit întâmplător, îi îngrijorează pe cei mai titrați urologi din lume și spun că ar putea fi ceva „ce prin definiție e o metastază”, relatează New York Times.

Regele Charles conduce în Scoția către Crathie Church (2) jpg

În timp ce unii specialiști în prostată, precum Dr. Peter Albertsen de la Universitatea din Connecticut, au numit astfel de situații "destul de rare", alți medici au spus că nu sunt neobișnuite.

„Poate fi o situație gravă”

Nu se știe dacă cancerul regelui a fost descoperit în timp ce medicii se pregăteau pentru operație, care poate fi precedată de un test de sânge, o tomografie computerizată sau un RMN. De asemenea, medicii pot detecta un alt tip de cancer atunci când trec un osciloscop prin uretra unui pacient în timpul tratamentului unei prostate mărite.

Dr. Benjamin Breyer, urolog la Universitatea din California, San Francisco, a precizat că, dacă un cancer este descoperit întâmplător în prostata unui bărbat și se dovedește că nu a provenit de acolo, aceasta poate fi o situație gravă.

"Este, prin definiție, o metastază", a spus Breyer. Printre cancerele care se pot răspândi în prostată se numără melanoamele, a spus el. Un tip de cancer al vezicii urinare cunoscut sub numele de carcinom urotelial ar putea, de asemenea, să apară în prostată.

Cancer de vezică urinară

Acest tip de cancer de vezică urinară este cel mai probabil cancer non-prostată care să fie descoperit în cadrul tratamentului pentru o prostată mărită, a declarat Dr. Scott Eggener, oncolog urolog la Universitatea din Chicago.

Căptușeala interioară a vezicii urinare a devenit canceroasă și se răspândește prin tubul urinar, a explicat el. Cancerul poate fi descoperit în timpul tratamentului pentru prostată "atunci când cureți prostata prin interior".

Există două tipuri decancer de vezică urinară, a declarat Dr. Judd Moul, oncolog urolog la Duke. Unul este "mai mult o afecțiune deranjantă", a spus el. Cancerul este curățat chirurgical și periodic se introduc medicamente în vezica urinară pentru a trata orice celule reziduale.

Celălalt tip, numit invaziv muscular, este grav. Tratamentul constă în îndepărtarea completă a vezicii urinare.

"Să sperăm și să ne rugăm să nu fie asta", a spus Moul.

Dar, de departe, cancerul cel mai des descoperit în timpul tratamentului pentru o prostată mărită este cancerul de prostată. Acest lucru se întâmplă în aproximativ 5% până la 10% din cazuri, a estimat Breyer, deși un studiu a raportat că au fost descoperite cancere de prostată în 26% din cazuri atunci când bărbații au fost tratați pentru prostata mărită.

În cazul regelui Charles există prea puține informații pentru a ghici ce fel de cancer are sau cum a fost descoperit, arată specialiștii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net