Cum a reacționat lumea la diagnosticul de cancer al regelui Charles

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Liderii din întreaga lume au împărtășit mesaje de sprijin pentru Regele Charles al III-lea după ce Palatul Buckingham a anunțat luni, 5 februarie, că a fost diagnosticat cu cancer. În vârstă de 75 de ani, regele a fost supus recent unei intervenții chirurgicale pentru o prostată mărită, iar ulterior a fost diagnosticat cu un tip de cancer încă nedezvăluit.

image

Palatul Buckingham transmite că regele Charles este „pe deplin pozitiv”

„Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente în spital”, a spus Palatul Buckingham într-un comunicat.

El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public deplin cât mai curând posibil”, se mai arată în comunicat.

Joe Biden: „Sunt îngrojorat”

Liderii politici au reacționat imediat la veste și și-au exprimat sprijinul și speranțele de recuperare. Joe Biden s-a declarat „îngrijorat”.

Desigur, premierul Marii Britanii a transmis imediat după anunțul Palatului Buckingham încurajările sale pentru regele Charles exprimându-și speranța unei însănătoșiri depline.

„Îi doresc Majestății Sale însănătoșire completă și rapidă”.

„Nu mă îndoiesc că va reveni la putere maximă în cel mai scurt timp și știu că toată țara îi va ura bine”, a adăugat el.

image

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că este "îngrijorat" pentru regele Charles al III-lea şi că îl va contacta telefonic, indicând, într-o scurtă declaraţie de presă, că tocmai a aflat despre diagnosticul de cancer al suveranului britanic, relatează AFP şi Reuters.

Într-o postare pe rețelele de sociale fostul președinte american Donald Trump și-a exprimat dorința pentru o recuperare rapidă a regelui Charles.

„Este un om minunat, pe care l-am cunoscut bine în timpul președinției mele și ne rugăm cu toții să aibă o recuperare rapidă și deplină!”

Premierul canadian Justin Trudeau a spus că „spera într-o recuperare rapidă și completă” pentru rege într-o postare pe rețelele sociale.

„Eu, ca toți canadienii din țară și oamenii din întreaga lume, mă gândesc la Majestatea Sa Regele Charles al III-lea în timp ce urmează un tratament pentru cancer.”

image

Prim-ministrul Noua Zeelandă Christoper Luxon a împărtășit sprijinul țării sale pentru rege într-o postare pe X.

„În numele tuturor Kiwi, îi doresc Majestății Sale toate cele bune pentru o însănătoșire grabnică.”

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a trimis salutări luni seară regelui Charles al III-lea, bolnav de cancer, urându-i în engleză "însănătoşire grabnică", într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, informează AFP.

"Gândurile noastre se îndreaptă către poporul britanic", a adăugat şeful statului francez, alăturându-se corului de urări privind recuperarea sănătăţii regelui Charles după anunţul făcut de Palatul Buckingham.

Palatul Buckingham: Nu este cancer de prostată 

Charles a devenit rege în septembrie 2022 după moartea mamei sale Regina Elisabeta

La nouă luni după ce a fost încoronat, suveranul în vârstă de 75 de ani nu intenţionează însă să îşi înceteze complet activităţile de şef de stat al Regatului Unit, dar şi al altor 14 ţări, a anunţat luni Palatul Buckingham.

Palatul a precizat că problema de sănătate a regelui nu este un cancer de prostată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net