Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer! Anunțul care zguduie Familia Regală britanică

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Anunțul tulburator a fost făcut de Palatul Buckingham, scrie BBC. Boala a fost descoperită după ce Regele a fost internat recent la spital pentru o afecțiune cu care se confruntă la prostată. Momentan însă nu s-a dezvăluit cât de mult s-a extins boala. Cea mai recentă apariție publică a regelui a fost duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulțimea, însă de acum își va amâna angajamentele publice.

Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer
Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea are cancer

După ce a fost internat recent la spital pentru o problemă de sănătate, iată că o altă veste șocantă a luat cu asalt întreaga lume. Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Monarhul în vârstă de 75 de ani a ajuns la spital pentru a fi supus unei operații de prostată mărită pentru care trebuia să urmeze și tratament. Iată însă că în timpul investigațiilor pentru această afecțiune beningnă, medicii au descoperit în mod șocant că Regele Charles are o formă de cancer. Nu este vorba de cancer la prostată, iar reprezentanții Palatului Buckingham nu au oferit detalii despre diagnostic. 

Se pare că suveranul a început chiar de astăzi, luni, 2 februarie, tratamentul pe care ăl va urma în mod regulat pentru această boală cumplită. În ciuda diagnosticului grav, reprezentanții Familiei Regale au declarat că regele este foarte optimist cu privire la tratamentul la care va fi suspus de acum încolo și că nu își face griji. 

Regele Charles al III-lea suferă de cancer
Regele Charles al III-lea suferă de cancer

Totodată Regele Charles va fi nevoit să își amâne toate îndatoririle din perioada următoare pentru a se ocupa așa cum se cuvine de însănătoșirea sa. Este de menționat însă că acesta va rămâne, în continuare, din punct de vedere constituțional, șef și suveran al regatului britanic. În același comunicat reprezentanții Palatului au menționat că regele este nerăbdător să revină la atribuțiile sale.  

În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale. Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință. Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer”, a transmis, într-un comunicat, Palatul Buckingham.

Comunicatul venit din partea Palatului Buckingham
Comunicatul venit din partea Palatului Buckingham

Mesajul premierului britanic Rishi Sunak pentru rege

Premierul britanic Rishi Sunak a transmis și el un mesaj pe pagina sa de Twitter cu privire la vestea cumplită legată de Regele Charles. Omul politic i-a urmat „însănătoșire grabnică și completă” monarhului.

N-am niciun dubiu că Majestatea Sa va fi din nou sănătos repede și știu că toată țara îi urează să fie bine”, a transmis premierul britanic.

Iată însă că nu este singurul om politic care a reacționat rapid la această veste. Premierul scoționa i-a urat și el „însănătoșire grabnică” monarhului, spunând că se roagă pentru sănătatea acestuia.

Îi doresc o recuperare rapidă, toate cele bune și o revenire rapidă în viața publică. Îi transmit gândurile mele bune și Majestății Sale Regina și celorlalți membri ai familiei regale, știind că e o perioadă grea pentru toți”, a transmis premierul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net