VIDEO EXCLUSIV Marina Dina vrea despăgubiri pentru silicoanele defecte

Ultima actualizare:

    Blonda şi-a  pus implanturi  mamare PIP în  ianuarie 2010 (Foto: Click!)
Blonda şi-a pus implanturi mamare PIP în ianuarie 2010 (Foto: Click!)

Atenţie, doamnelor şi domnişoarelor! Dacă aveţi implanturi mamare de tip PIP, cu gel industrial, produse în Franţa, sunteţi în mare pericol. Mai întâi, mergeţi la medic, apoi puteţi intra ca parte într-un proces colectiv pentru a primi despăgubiri ce ar putea ajunge la câteva zeci de mii de euro.

Aproximativ 250 de femei din România sunt purtătoare a unor implanturi mamare care le pun viaţa în pericol. Este vorba despre produsul franţuzesc PIP (Poly Implants Prostheses), umplut cu un gel industrial, şi nu unul medical, aşa cum ar trebui. Marina Dina e una din cele 250 de posesoare PIP.

„O să-mi schimb silicoanele. Sincer, îmi doream să rămân însărcinată şi apoi să fac această intervenţie, însă nu cred că mai pot să amân. O să merg la medic. Nu am probleme, nu am dureri, doar că am un stres să trăiesc cu un lucru care dăunează. Aş vrea să-i dau în judecată, însă, am nevoie de tot felul de acte doveditoare, pe care nu le mai am. Doar certificatul l-am păstrat", ne-a spus Marina Dina.

Decizia Tribunalului de Comerţ din Toulon a stabilit că femeile din întreaga lume, care au folosit PIP, ar trebui să primească compensaţii de minimum 3.000 de euro. Astfel că, până în acest moment, aproximativ 2.000 de femei, din Franţa au primit 3.000 de euro ca despăgubire şi 400 de euro cheltuieli de judecată, ca despăgubire provizorie. În iunie, începe un proces colectiv în Franţa împotriva certificatorului implanturilor. Până la 15 mai, şi femeile din România pot depune documentaţia necesară pentru a fi parte în acest proces, cabinetul de avocatură Benclinov şi Asociaţii susţinând interesele pacientelor.

"Vor exista două etape ale procesului. În prima etapă, femeile care dovedesc că au sau au avut PIP vor primi 3.000 de euro despăgubiri plus cheltuieli de judecată. În a doua, se va face o expertiză medicală de către un medic desemnat de tribunalul în Franţa, în urma căreia se vor primi între 10.000 şi 16.000 de euro. Persoanele care vor să participe la proces vor plăti 30 de euro pentru procedurile judiciare, 500 de euro pentru expertiză şi 200 de euro este onorariul cabinetului de avocatură", ne-a declarat avocatul Oana Berbecariu, de la Benclinov şi Asociaţii.

Din anul 2001, peste 400.000 de femei din 65 de ţări, între care şi România, au folosit aceste implanturi. În 2010, acestea au fost retrase de pe piaţă. Opt cazuri de cancer au fost semnalate în Franţa, la pacientele cu PIP, iar una dintre ele a decedat. În plus, sunt mii de cazuri în care implanturile s-au spart. Studiile Comisiei Europene arată că există o probabilitate de rupere de 25-30% pentru implanturile PIP.

Click! Spune

Iată care sunt documentele necesare pentru demararea procedurii de dobândire a compensaţiilor:- carte de identitate- card purtător implant PIP- factura/chitanţa, documente justificative operaţie- documente aferente consultaţiilor medicale post-operatorii- orice alte documente relevante care pot veni în completare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net