VIDEO. Imagini savuroase. Cum s-au despărțit tanzanienii de cuplul prezidențial Iohannis

Ultima actualizare:

Cuplul prezidențial a părăsi Tanzania și începe luni o vizită în Republica Capului Verde. Tanzanienii nu s-au despărțit ușor de Klaus și Carmen Iohannis și înainte ca aceștia să părăsească țara le-au urat un drum bun „fara probleme” într-un mod cu totul aparte. Mai mulți bărbați au sărit în apă cu portretele președintelui și al soției, un gest care, potrivit tradiției localnicilor, îi ferește pe cei din fotografii de necazuri.

image

„Hakuna matata!”

Președintele Klaus Iohannis și soția sa Carmen au încheiat vizita de 10 zile în Tanzania. Localnicii au oferit un spectacol unic la despărțire, iar imaginile sunt de departe cele mai spectaculoase din turneul cuplului prezindențial. Imaginile au fost postate pe rețelele sociale.

Într-un videoclip, câțiva localnici strigă împreună mai multe urări, în timp ce susțin un portert cu președintele Klaus Iohannis. La un moment dat, bărbații strigă „Hakuna matata, Iohannis!”, iar unul dintre bărbați apucă fotografia lui Iohannis și cu ea în brațe se aruncă în apă în uralele celor prezenți. 

Hakuna matata este o urare des folosită în Africa. Potrivit citeia.com, această frază provine din dialectul „swahili”. Este folosită mai ales în Africa de Est. Fiecare cuvânt are un sens: „Hakuna” poate fi tradus cu „Nu există” și „Matata” cu „Probleme”. Deci expresia înseamnă "fără probleme". Cei care o folosesc (mai ales Zanzibar, Kenya și Tanzania) vor să exprime că „totul este bine” sau că „nu trebuie să-ți faci griji, ci să fii fericit”.

Carmen Iohannis și-a filmat momentul dedicat 

În imagini se vede cum cei din delegația română fac poze și filmează momentul inedit, care depășește din punct de vedere artistic dansul lui Carmen Iohannis cu elevele de liceu și figurile din safari, si orice altă efuziune externă din turneele exotice din cei 10 ani de mandat ai președintelui Iohannis.

După lansarea la apă al portretului lui Klaus Iohannis, a urmat și cel al lui Carmen Iohannis.

Soția președintelui, foarte încântată de gestul tanzanienilor a filmat chiar ea momentul care i-a fost dedicat. 

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net