Gafă vestimentară monumentală comisă de Carmen Iohannis, în timp vizitei din Kenya. Ce parte a corpului a lăsat-o la vedere. FOTO
Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află în Kenya pentru o vizită de stat de trei zile. Șeful statului a plecat în turneul din Africa, primul din ultimii 30 de ani, alături de soția sa, Carmen.
Așa cum s-a mai întâmplat și în alte vizite anterioare acesteia, Carmen Iohannis a făcut o gafă vestimentară de protocol. Concret, soția președintelui țării nu a ales o ținută tocmai potrivită atunci când a plecat de la București cu avionul, în direcția Nairobi.
Atunci când a aterizat pe aeroportul din capitala Kenyei, Carmen Iohannis era îmbrăcată cu un costum din două piese de culoare lila, care a atras atenția nu într-un mod pozitiv. Și acest lucru s-a întâmplat pentru că în picioare a purtat o pereche de sandale cu degetele la vedere, lucru strict interzis în protocolul diplomatic în țara africană.
Ce i-a spus lui Klaus Iohannis președintele Kenyei
Întâlnirea de de la Nairobi dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi omologul său kenyian, William Ruto, a început cu bună dispoziție, cei doi şefi de stat având un dialog relaxat despre vreme.
„Bună dimineaţa, domnule preşedinte, bună dimineaţa, doamnă! Bine aţi venit în Kenya!”, a salutat preşedintele Ruto cuplul prezidenţial român, dorindu-i şedere plăcută. Prima-doamnă Rachel Ruto i-a urat, la rândul ei, bun venit omoloagei sale.
„Mă bucur să fiu aici!”, a răspuns preşedintele României.
Președintele Kenyei i-a făcut cunoştinţă apoi lui Iohannis cu vicepreşedintele Gachagua şi cu principalii comandanţi ai armatei.
„Aţi venit cu ploaia!”, a remarcat Ruto.
„Ştiţi, la noi în România se spune că ploaia aduce bogăţie”, i-a replicat Iohannis.
Prima vizită în Africa, după 30 de ani
Turneul lui Klaus Iohannis în Africa se va încheia pe 23 noiembrie și cuprinde vizite în Republica Kenya, unde se află deja în ultima zi, Republica Unită Tanzania, Republica Cabo Verde şi în Republica Senegal.
„Vizitele Preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african, atât în relaţia directă a ţării noastre cu statele africane, cât şi ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relaţiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat.
Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi redinamizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”, a transmis Administraţia Prezidenţială.