Gafă vestimentară monumentală comisă de Carmen Iohannis, în timp vizitei din Kenya. Ce parte a corpului a lăsat-o la vedere. FOTO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află în Kenya pentru o vizită de stat de trei zile. Șeful statului a plecat în turneul din Africa, primul din ultimii 30 de ani, alături de soția sa, Carmen.

Klaus Iohannis și soția lui au ajuns, luni, în Kenya / foto: Twitter
Klaus Iohannis și soția lui au ajuns, luni, în Kenya / foto: Twitter

Așa cum s-a mai întâmplat și în alte vizite anterioare acesteia, Carmen Iohannis a făcut o gafă vestimentară de protocol. Concret, soția președintelui țării nu a ales o ținută tocmai potrivită atunci când a plecat de la București cu avionul, în direcția Nairobi.

Atunci când a aterizat pe aeroportul din capitala Kenyei, Carmen Iohannis era îmbrăcată cu un costum din două piese de culoare lila, care a atras atenția nu într-un mod pozitiv. Și acest lucru s-a întâmplat pentru că în picioare a purtat o pereche de sandale cu degetele la vedere, lucru strict interzis în protocolul diplomatic în țara africană.

Ce i-a spus lui Klaus Iohannis președintele Kenyei

Carmen Iohannis s-a încălțat în sandale / foto: Twitter
Carmen Iohannis s-a încălțat în sandale / foto: Twitter

Întâlnirea de de la Nairobi dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi omologul său kenyian, William Ruto, a început cu bună dispoziție, cei doi şefi de stat având un dialog relaxat despre vreme.

„Bună dimineaţa, domnule preşedinte, bună dimineaţa, doamnă! Bine aţi venit în Kenya!”, a salutat preşedintele Ruto cuplul prezidenţial român, dorindu-i şedere plăcută. Prima-doamnă Rachel Ruto i-a urat, la rândul ei, bun venit omoloagei sale.

„Mă bucur să fiu aici!”, a răspuns preşedintele României.

Președintele Kenyei i-a făcut cunoştinţă apoi lui Iohannis cu vicepreşedintele Gachagua şi cu principalii comandanţi ai armatei.

„Aţi venit cu ploaia!”, a remarcat Ruto.

„Ştiţi, la noi în România se spune că ploaia aduce bogăţie”, i-a replicat Iohannis.

Prima vizită în Africa, după 30 de ani

Turneul lui Klaus Iohannis în Africa se va încheia pe 23 noiembrie și cuprinde vizite în Republica Kenya, unde se află deja în ultima zi, Republica Unită Tanzania, Republica Cabo Verde şi în Republica Senegal.

„Vizitele Preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african, atât în relaţia directă a ţării noastre cu statele africane, cât şi ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relaţiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat.

Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi redinamizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net