Ce salariu încasează Carmen Iohannis ca profesoară de engleză. Din ce face mai mulți bani soția președintelui

Potrivit declarației de avere, publicată la finalul lunii mai pe site-ul Administrației Prezidențiale, Carmen Iohannis (62 de ani) a câștigat, în anul 2022, mai mulți bani din chirii decât din salariul primit în calitate de profesoară de engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. 

Ce salariu încasează Carmen Iohannis ca profesoară de engleză
Ce salariu încasează Carmen Iohannis ca profesoară de engleză

Soția președintelui Klaus Iohannis (63 de ani), Carmen Iohannis (62 de ani), este cadru didactic la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Potrivit declarației de avere, publicată la finalul lunii mai, pe site-ul Administrației Prezidențiale, ea a câștigat în ultimul an mai mulți bani din chirii decât din salariul de profesoară de limba engleză.

Ce salariu are Carmen Iohannis

Așadar, Carmen Iohannis, soția președintelui României, a încasat de-a lungul anului trecut 41.283 de lei ca și cadru didactic, având un venit mediu lunar de 3.440 de lei. Însă, pe lângă salariul pe care aceasta îl câștigă lunar, a avut venituri și din închirierea de imobile. La fel ca în cazul președintelui, Carmen Iohannis a încasat în anul fiscal precedent, în anul 2022, 44.389 de lei din chirii. Cu alte cuvinte, Prima Doamnă a României a încasat mai mulți bani din chirii decât de la liceul unde predă ca și profesoară de engleză. Vorbim de o sumă lunară de circa 3.700 de lei.

Familia Iohannis deține trei apartamente și trei case în Sibiu, precum și 200.000 de lei în cont. Deoarece președintele este „liber de sarcini”, acesta nu are pe numele său nici un teren, nici un automobil și nici alte obiecte de valoare. O sumă similară din chirii - 44.389 lei - a fost declarată și de Klaus Iohannis, salariul de președinte fiind de 15.162 de lei pe lună. În total, din salarii, a încasat 181.944 de lei.

De asemenea, președintele României a mai primit 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea societății Curtea Veche Publishing, care a editat cărțile scrise de către acesta, potrivit Fanatik.ro.

Carmen Iohannis nu se alătură grevei alături de colegii din învățământ

În ciuda faptului că este cadru didactic, Carmen Iohannis nu a intrat în grevă generală alături de sutele de mii de colegi din sistemul educațional, deoarece, susține că, nu face politică şi este acolo alături de elevii ei.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net