Klaus și Carmen Iohannis, în vizită în Delta Dunării. Ce ținută a ales să poarte Prima Doamnă

Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, vineri, 1 septembrie, o vizită în Delta Dunării, cu prilejul Zilei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Şeful statului a fost însoţit şi de Prima Doamnă. Îmbrăcaţi complet în alb, Klaus şi Carmen Iohannis au ajuns, în jurul prânzului, și au făcut o plimbare cu barca.

Klaus și Carmen Iohannis
Klaus și Carmen Iohannis

Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă 

Soția președintelui statului s-a bucurat alături de soțul ei de o plimbare în Delta Dunării. Pentru această vizită, Prima Doamnă a României și Klaus Iohannis au optat pentru purtarea unei ținute albe. Cuplul prezidențial a fost întâmpinat de ministrul Mediului Mircea Fechet. Preşedintele şi Prima doamnnă au pornit apoi într-o plimbare cu barca.

Klaus Iohannis împreună cu Prima Doamnă, în Delta Dunării Foto: captură video
Klaus Iohannis împreună cu Prima Doamnă, în Delta Dunării Foto: captură video

Scopul vizitei în Delta Dunării

Prin intermediul acestei vizite, Klaus Iohannis vrea să arate preocuparea vis-a-vis de problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional.

Vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a Preşedintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional. Obiectivele legate de protejarea florei şi faunei bogate trebuie să se îmbine armonios cu dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Pe lângă poluarea cu plastic sau exploatarea insuficientă a resurselor naturale din perspectiva sustenabilităţii, Delta Dunării s-a confruntat în ultimii ani şi cu impactul negativ al schimbărilor climatice, ale căror consecinţe – perioade lungi de secetă, deteriorarea calităţii apei şi scăderea rezervelor de peşte – pun în pericol biodiversitatea unică a Deltei, precum şi bunăstarea comunităţilor care trăiesc în regiune", precizează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului se întâlnește, la Tulcea, cu autorităţi centrale şi locale, reprezentanţi ai mediului ştiinţific şi neguvernamental.

Carmen Iohannis a desenat o inimă,

Totodată, Klaus şi Carmen Iohannis au vizitat complexul Somova-Parcheş, iar apoi s-au întâlnit cu elevii Liceului de arte "George Georgescu", care, în ultimul an, au redecorat satul pescăresc de la marginea oraşului Tulcea.

Prima doamnă a României s-a alăturat grupului de elevi şi a pictat o inimă pe o masă din lemn. „Mi-am lăsat inima aici", a spus Carmen Iohannis.

„Am admirat mesele în cherhanaua unde am avut întâlnirea cu autorităţile şi am vrut neapărat să văd cine le-a pictat. Mi se pare un lucru extraordinar ca elementele care definesc locul să fie preluate de copii de la Liceul de arte şi să fie folosite în acest fel", a declarat presei preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net