VIDEO Noapte sub teroarea exploziilor. Mai mulți români, prinși pe un bac de dronele rusești: „Fuuugi, că pică aici”

Ultima actualizare:

Noapte de coșmar pentru locuitorii orașului Galați și Tulcea. Exploziile dronelor lansate de ruși în portul Reni s-au auzit cu mare intensitate între orele 2.00 și 3.00. Dronele au căzut azi noapte vis-a-vis de vama Isaccea, din judeţul Tulcea. Câțiva români care se aflau pe un bac au trăit momente de disperare extremă. Momentul a fost filmat. 

image

Un bărbat care se afla pe un bac a filmat momentul în care una dintre drone lovește o țintă, la doar 30 de metri de vas.

„Fuuugi!”

Mai multe drone au căzut azi noapte vis-a-vis de vama Isaccea, din judeţul Tulcea, după un atac de mare intensitate al rușilor asupra porturilor de la granița României. 

Un bărbat aflat pe un bac a reușit să filmeze momentul atacului. Oamenii aflați pe ambarcațiune trăiesc momente de disperare. 

În imaginile filmate de unul din pasagerii bacului se poate observa cum drona rusească se apropie de malul ucrainean al Dunării, iar momentul este urmat de o explozie. „Fugi că pică aici”, se aude omul disperat cum strigă. Oamenii se grăbesc să plece cu bacul pentru a ieși din raza dronelor și au loc câteva minute de panică extremă.

„În jurul orei trei dimineața am ajuns la vama Orlivka, veneam dinspre Herson, după ce am făcut controlul la pașaport, au început să se audă drone. I-am comunicat asta grănicerului. Acesta a spus că nu s-au auzit. Efectiv simțeam că sunt într-un film greșit. Am accelerat și am mers în viteză, cât am putut de repede. Când am ajuns la vamă, în spatele meu, în parcarea vamei, a explodat o dronă.

Am accelerat și mai tare, am urcat repede pe bac și încercam să îi fac pe oameni să înțeleagă că mai vin altele, pentru că se auzea foarte tare, mai multe drone. O altă dronă a explodat la 30-40 de metri de noi, în vama ucraineană. A reușit să urce pe bac un autobuz și eu și normal că a plecat bacul. Dronele se pot auzi de foarte departe”, a declarat Petru Gabor pentru Euronews România. În filmare se vede că sunt mai multe drone în repetate rânduri.

Localnicii spun că nu au primit mesaj Ro-Alert.

În ultimele două luni, porturile Reni şi Ismail, la aproape 200 de metri de graniţa cu România, au devenit ţintele ruşilor. Localnicii din Tulcea şi Galaţi, care locuiesc în apropierea porturilor ucrainene, sunt în alertă şi se tem de ce e mai rău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net