VIDEO UPDATE Alertă la Sulina. O navă ar fi lovit o mină marină și a explodat. 12 oameni erau la bord

Ultima actualizare:

UPDATE 10.15 Din cele 12 persoane aflate la bord, 11 au suferit atac de panică, iar trei au fost rănite și acuză dureri.

Ministerul Transporturilor a anunțat că se încearcă salvarea navei și că navigația pe brațul Sulina nu este afectată:

O navă sub pavilion Togo, ce transporta ciment, a raportat la ora 6.50 o explozie la compatimentul maşină şi a solicitat abandonul navei. Acesta se afla la aproximativ 7 Mm est de Sulina.

Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Politiei de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri de echipajului.

Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina.

Nava cargo SEAMA, ce are o lungime de 90m şi 14m lăţime este ancorată în acest moment şi se încearcă salvarea ei. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată.

Nava sub pavilion Togo a ajuns în rada Portului Sulina în data de 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe.

Autoritatea Navală Română face cercetări pentru a stabili cauzele producerii acestui eveniment”, a comunicat Ministerul Transporturilor.

Știre inițială: 

Alertă la granița României, miercuri dimineață. O navă a explodat între Sulina și Canalul Bîstroe, după ce ar fi atins o mină marină. La bord se aflau 12 oameni. Garda de Coastă a intervenit imediat pentru evacuarea persoanelor aflate la bord. 

image

11 persoane au făcut atac de panică 

Explozia a avut loc în jurul orei 6.50, miercuri dimineața. Garda de Coastă și Poliția de Frontieră au fost alertate, că la aproximativ 25 de mile în larg, între Sulina și Canalul Bîstroe, s-a produs o explozie la o navă de marfă sub pavilion Togo.

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a fost solicitată să intervină pentru evacuarea și preluarea echipajului de la bordul navei Seama.

Nava ar fi atins o mină marină

Ancheta este condusă de reprezentanți ai ANR. Se pare că este vorba de o explozie la sala motoarelor a navei, după ce aceasta ar fi lovit o mină marină.

12 marinari au fost evacuați și potrivit informațiilor de la fața locului, 11 din ei au făcut atac de panică. Cu toții au fost preluați și aduși la mal, unde au fost așteptați de o ambulanță în Portul Sulina și transportați la spital.

„Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30 și au fost predați în siguranță către echipajul de ambulanță din Portul Sulina, la ora 08:25”, au transmis salvatorii.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au transmis că în data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează că a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia. La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o navă specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM. Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navală Română.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net