Vrei o memorie de elefant? Cercetătorii au stabilit ce trebuie să faci

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ascultarea de sunete sincronizate cu ritmul creierului în timp ce dormim ne-ar putea ajuta să avem o memorie semnificativ mai bună.

Muzica ascultată în timpul somnului face minuni, chiar dacă n-o auzim, fiindcă dormim. Cel puţin aşa susţine un studiu de ultimă oră dat publicităţii de revista ştiinţifică „Heron" şi preluat de „Huffington Post".

S-a dovedit ştiinţific, de atâtea ori, că somnul are un rol esenţial pentru consolidarea memoriei. Când suntem adormiţi, structura din creier implicată în procesul de memorare are o activitate intensă. Neuronii se sincronizează şi reproduc o oscilaţie foarte rapid care ar fi mecanismul principal al consolidării memoriei.

Jan Born, profesor la universităţii germane Tubingen, a realizat un studiu cu ajutorul mai multor voluntari prin care a arătat că cei care ascultă muzică au o putere mai mare de memorare.

Ritmurile muzicale se sincronizează cu oscilaţiile naturale ale neuronilor având un puternic impact pozitiv asupra memoriei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
erotica 4512433 1280 jpg
cat jpg
image png
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net