UPDATE: Zece vagoane ale unui tren privat s-au răsturnat lângă Craiova. Mai multe trenuri au fost anulate

Ultima actualizare:

UPDATE: Au apărut primele imagini cu locul unde cel puțin 10 vagoane ale unui tren privat s-au răsturnat la 25 de kilometri de Craiova. IPJ Dolj a transmis un comunicat în care se precizează că numărul vagoanelor răsturnate de pe șine ar fi 11. 

„În noaptea de 15 spre 16 ianuarie a.c., ora 01.50, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe vagoane din compunerea trenului de marfă nr.62322 ce circula pe ruta Târgu Jiu-Băneasa, au deraiat peste macaze la intrare în stația CF Leu, km feroviar 186+00. La fața locului s-au deplasat polițiștii, stabilindu-se faptul că, din totalul celor 35 de vagoane, 11 au deraiat, acestea fiind încărcate cu cereale, respectiv porumb”, se arată în comunicatul polițiștilor.

O parte din vagoanele care s-au răsturnat în apropiere de Craiova. Sursă foto: Club Feroviar
O parte din vagoanele care s-au răsturnat în apropiere de Craiova. Sursă foto: Club Feroviar

Știre inițială:

Incidentul feroviar a avut loc în noaptea de luni spre marți în jurul orei 1.30. Este vorba despre un tren privat compus din 35 de vagoane. Cinci dintre acestea au deraiat, iar zece s-au răsturnat. Traficul feroviar a fost restricţionat marți între Craiova şi Caracal, informează Club Feroviar. Întârzierile sunt și de 180 de minute. Mai multe trenuri, inclusiv internaționale  au fost redirecționate, iar altele anulate. 

image

Trenul era încărcat cu cereale

La intrarea în stația CF Leu (jumătatea distanței Craiova – Caracal), cinci vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte zece s-au răsturnat. Trenul aparține operatorului privat de marfă Global Rail Solutions și avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale. Acesta circula pe relația Salonta – Roșiori Nord.

image

Compania Global Rail Solutions a obținut licența de intermediere exact în urmă cu trei ani, la data de 13 ianuarie 2021 și este deținută în părți egale de două persoane cu experiență în domeniul feroviar, și anume Romeo Drăgoi și Valentin Grosu, din județul Timiș, potrivit aceleiași surse.

image

Întârzieri de peste 180 de minute

Incidentul a dus la întârzieri masive pe magistrala 100. Trenul care trebuia să ajungă de la Craiova la București la ora 6.51 aavea o întârziere de 180 de minute.

image

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că marți dimineața că traficul feroviar a fost restricționat pe relația Craiova – Caracal

”Traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 01:30 pe relaţia Craiova – Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă. La intrarea în staţia CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat”, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

CFR Călători a anunțat că mai multe trenuri sunt anulate

CFR Călători a transmis un comunicat marți la ora 9.00.

„Astăzi, 16 ianuarie 2024, circulația trenurilor CFR Călători între stațiile Craiova – Caracal este întreruptă temporar din cauza deraierii unui tren de marfă.

Circulația în zona afectată se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Astfel, o parte din trenurile cu tranzit pe ruta Caracal – Craiova (precum trenurile internaționale, trenurile ce au în compunere vagoane de dormit și cușetă) sunt direcționate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova. Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, între stațiile Craiova și Caracal și retur de către managerul infrastructurii feroviare –CFR SA, fie au suprimată temporar circulația, călătorii fiind preluați de celelalte trenuri aflate în circulație.

Până la această oră sunt anulate trenurile IR 1691, IR 1591, IR 1594, R 9012, R 9014. În continuare se lucrează la progmul de circulație împreună cu CFR SA pentru stabilirea modului de circulație cu asigurarea transbordării pasagerilor, circulație ruta ocolitoare în limita rețelei feroviare și eventuale suprimări”, a transmis CFR Călători. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net