Două locomotive s-au ciocnit, la Roșiori. Aici a mai avut loc un incident feroviar soldat cu 12 răniți

Ultima actualizare:

Un nou accident feroviar s-a petrecut miercuri dimineață, la Roșiori (Teleorman), pe Magistrala 100. Două locomotive s-au ciocnit și una dintre ele a sărit de pe șine, informează clubferoviar.ro. Potrivit acestei surse, locomotiva EA 482 a SNTFC CFR Călători a tamponat violent locomotiva DA 1626 a Cargo Trans Vagon.

image

„La ora 10,55 o locomotivă a SNTFC CFR Călători, EA 482, a ieșit de la linia 3 a stației Roșiori Nord la linia 1, la manevră, pentru a prelua un tren de călători. În cursul acestei manevre a lovit locomotiva DA a Cargo Trans Vagon”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), Laurențiu Dumitru.

El a precizat că investigația va fi făcută de administratorul infrastructurii și, în funcție de cele constatate, va interveni sau nu și AGIFER. ”Dacă este vorba de o încălcare clară de reglementări, nu avem noi ce îmbunătățiri să aducem”, a mai spus Laurențiu Dumitru, relatează clubferoviar.ro.

Comunicatul CFR Călători

CFR Călători a postat un comunicat pe site-ul propriu:

„Referitor la incidentul feroviar produs astăzi – 5 iulie 2023, în stația Roșiori Nord, în jurul orei 11:00, pentru analizarea cauzelor producerii acestuia se constituie o comisie de cercetare formată din autorități legale competente, iar CFR Călători demarează o cercetare internă.

Din primele informații, pot fi precizate următoarele:

La manevra de regarare efectuată de o locomotivă izolată a CFR

Călători – EA 428, s-a produs tamponarea unei locomotive tip DA a unui operator feroviar privat, cu deplasarea acesteia pe linie și deraierea a 3 osii.

În urma impactului, personalul feroviar nu a fost rănit.

Circulația trenurilor în zonă nu este afectată”.

Un incident feroviar a avut loc pe aceeași magistrală în luna martie

Pe 13 martie locomotiva trenului de cătători IR 1822 a depășit, cu o viteză de aproximativ 50 km/oră semnalul de intrare în stație, aflat pe culoarea roșie. Instalația autostop din cale a frânat trenul de călători, însă era prea târziu. A lovit cu o viteză de aproximativ 40 km/oră trenul 50514 aparținând DB Cargo Romania SRL, care se afla pe linia 5 a stației CF Roșiori Nord. Ca urmare a coliziunii, marfarul a fost împins pe o distanță de aproximativ 200 de metri. 12 călători au fost răniți, iar patru transportați la spital.

În urma impactului, două vagoane din compunerea trenului de marfă au deraiat și s-au răsturnat. Trenul avea 26 de vagoane platformă și transporta autoturisme de la Ford Craiova către Palas Constanța, multe dintrte acestea răsturnându-se și fiind serios avariate.

image
image
image
image
image
image
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net