A apărut Glicina Magnifică. Imagini cu noua vedeta care împodobește Bucureștiul

9 aprilie 2024 9:35   Actualitate
Ultima actualizare:

Cum sezonul magnoliilor se află pe final, iar copacii s-au cam scuturat, a venit vremea ca bucureștenii și turiștii să caute din nou pe străzile din oraș un pic de culoare și mireasmă. După rozul magnoliilor și albul florilor de cireș, Bucureștiul îmbracă o nouă culoare. Mov. Liliacul și glicinele sunt printre cele mai fotografiate flori zilele acestea din București, scrie B365.

Clădiri din București „îmbrăcate” în movul glicinei

După ce rețelele de socializare au fost inundate cu magnolii, a venit vremea ca glicina să fie tratată ca o vedetă. A înflorit, iar clădirile din București sunt învăluite în movul florilor, dar și în parfumul lor deosebit.

„A înflorit deja glicina?” întreabă mai mulți internauți pe rețelele de socializare. Drept răspuns, bucureștenii și turiștii au publicat numeroase imagini cu frumoasele flori curgătoare, în nuanțe de mov, în mediul online.

Pe grupul de Facebook „Cotrocenii de poveste”, un bărbat a publicat fotografii cu una dintre cele mai cunoscute glicine din București, și anume cea de la intersecția Strada Doctor Petre Herescu cu Strada Profesor Doctor Victor Babeș.

„Fabuloasa glicină de la intersecția Herescu cu Babeș”, scrie bucureșteanul pe Facebook, și adaugă fotografii cu floarea mov.

Ciorchini de flori, asemănători cu strugurii copți, au fost fotografiați și la sediul Rectoratului Univeristății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

„Nu doar cireșii japonezi sunt populari în această perioadă. Mai avem glicina (sau wisteria, cum vreți voi să o numiți) și face spectacol pe sediul Rectoratul Univeristății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, aflat în Casa Prof. Dr. N. N. Turnescu, ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, după planurile arhitectului francez Albert Galleron”.

Iată și o glicină care se întinde pe pereții Muzeului de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Minovici”.

Harta Glicinelor, reper pentru bucureștenii care vor să ia la pas orașul

Anul trecut, o inițiativă asemănătoare cu cea a proiectului Harta Magnoliilor i-a îndrumat pe bucureșteni și turiști către alte locuri și flori intagramabile din oraș, anume Harta Glicinelor.

Mai multe