UPDATE. VIDEO. Alertă la Arad. O fostă judecătoare susține că are un dispozitiv exploziv montat pe mașină

15 noiembrie 2023 10:48   Actualitate
Ultima actualizare:

UPDATE: Mașinile familiei fostei judecătoare din Arad au fost verificate una câte una de echipa de pirotehniști. De asemenea, a fost verificată și casa magistratului. Nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv. Femeia a alertat poliția după ce a primit amenințări. 

Căutările au durat aproape 3 ore.

Știrea inițială:

Este alertă la Arad după ce o femeie a anunțat poliția că sub mașina ei este montat un dispozitiv străin care ar putea fi o bombă. Autoturismul este parcat lângă sediul Poliției de Frontieră. La fața locului au sosit mai mulți polițiști și jandarmi. Strada a fost închisă, iar oamenii care locuiesc în zonă au fost evacuați. La locul indicat a sosit și o echipă de pirotehniști. Persoana care a alertat poliția spune că a primit amenințări și că se teme pentru viața ei. În 2021, omul de afaceri Ion Crișan a murit după ce mașina a sărit în aer în momentul în care a pornit-o. Nici până la această oră nu se cunoaște cine sunt cei care au montat dispozitivul exploziv pe mașina omului de afaceri arădean. 

Femeia ca primit amenințări

O femeie din Arad a alertat Poliţia, miercuri, spunând că pe autoturismul său ar putea fi montată o bombă, după ce ar fi primit ameninţări. Forţele de intervenţie au sosit în scurt timp la fața locului și au asigurat zona. Cea care a alertat poliția este o fostă judecătoare de la Tribunalul Arad, secția penală. Ea s-ar fi pensionat la începutul lunii noiembrie, scrie presa locală.

Incidentul are loc pe strada Mărăşeşti, din zona centrală a oraşului Arad.

Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi despre faptul ca o femeie, din Arad, ar fi ameninţată, iar pe unul din automobilele acesteia s-ar fi montat un dispozitiv străin. Zona a fost asigurată, peroanele din imobilele din zonă sunt în curs de evacuare, fiind constituit un perimetru de siguranţă. Traficul a fost blocat pe toată strada", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

La faţa locului a fost solicitată echipa de pirotehnişti, dar mai intervin şi echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmerie, transmite Agerpres.

Femeia a declarat polițiștilor, că anterior a primit amenințări și se teme pentru viața ei.

Ion Crișan a sărit în aer cu mașina 

Tot la Arad a avut loc asasinatul omului de afaceri Ion Crișan care a sărit în aer cu tot cu amșină când a pornit autoturismul. 

S-a întâmplat pe 29 mai 2021. Anchetatorii au stabilit atunci cî pe mașina omului de afaceri fusese montat un dispozitiv exploziv. Ion Crișan și-a pierdut viața în deflagrație, suflul exploiziei fiind deosebit de puternic.

De atunci și până în prezent, autorii asasinatului nu au fost găsiți. În acest caz, nu a fost nimeni arestat până la ora actuală.

Mai multe