Alertă cu bombă la o sinagogă din Târgu Mureș. Două colete suspecte, verificate de SRI

Ultima actualizare:

Două cutii de mici dimensiuni au fost observate în curtea Sinagogii evreiești din Târgu Mureș, marti în jurul prânzului. Efective importante de polițiști, jandarmi și pompieri și reprezentanți ai Serviciului Român de Informații s-au deplasat la fața locului după ce apariția celor două colete suspecte a fost semnalată la 112.

image

O grădiniță a fost evacuată

Poliția Municipiului Târgu Mureș a fost sesizată marți, 24 octombrie, în jurul orei 12,00, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că în curtea Sinagogii evreiești din Târgu Mureș s-ar afla două colete suspecte.

O grădiniţă din apropiere a evacuat copiii în curtea instituţiei.

Liderul comunităţii evreieşti din Târgu Mureş, Vasile Dub, a fost cel care a apelat la serviciile de urgență 112 imediat după identificarea a două cutii suspecte în curtea clădirii religioase.

Sunt două cutii pe care le-am considerat dubioase. Am anunţat la 112 şi acum se fac cercetări. Nu vrem să alertăm lumea, sunt aici toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, deci să nu ne grăbim", a declarat, pentru Agerpres, liderul comunităţii evreieşti din Târgu Mureş, Vasile Dub.

La fața locului au sosit rapid echipele specializate.

„La fața locului s-au deplasat cu celeritate echipaje de ordine publică, iar polițiștii au luat primele măsuri pentru pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă, circulația auto și pietonală în zonă fiind restricționată. La fața locului se află efective de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți SRI în vederea efectuării intervenției specifice pentru acest tip de sesizare. În cele două colete suspecte au fost identificate obiecte de uz casnic, nefiind constatată existența vreunul pericol”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

În urma verificărilor, s-a dovedit că alarma a fost una falsă.

„În cele două colete suspecte au fost identificate obiecte de uz casnic, nefiind constatată existenţa vreunui pericol. În continuarea sunt efectuate verificări referitoare la modul în care cele două colete au ajuns în respectiva locaţie”, a transmis IPJ Mureş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net