Alertă de călătorie pentru români. Amenințare cu bomba în șapte aeroporturi din Europa. VIDEO

În cursul zilei de miercuri, șase aeroporturi din Franța au fost sub amenințare cu bombă. Oamenii au fost evacuați de urgență, iar autoritățile din Uniunea Europeană sunt în alertă.

Toate persoanele au fost evacuate din aeroporturile în cauză / foto: Twitter / GURGAVIN
Toate persoanele au fost evacuate din aeroporturile în cauză / foto: Twitter / GURGAVIN

Lille, Bron, Nisa, Nantes, Toulouse și Beauvais, lângă Paris, au fost destinatarii acestor amenințări. Deocamdată nu decolează niciun avion de pe aeroporturile în cauză, indică Direcția Generală Aviație Civilă.

În cazul zborurile care tocmai au aterizat pasagerii sunt debarcați la capătul pistei și nu se întorc la terminal, fie li se cere să aștepte în avionul lor, potrivit BFMTV.

Pe aeroportul Lille, alerta a fost lansată în urma primirii unor amenințări anonime prin e-mail în această dimineață, în jurul orei 10. Clădirea a fost evacuată de urgență.

În alt oraș, Bron, alerta s-a încheiat. Turnul de semnalizare și două avioane au fost evacuate. Perchezițiile au fost efectuate, fără să fie descoperit nimic. Traficul a fost reluat.

Incidente și în Belgia

Aeroportul din Nisa a primit și el o amenințare, dar alerta s-a încheiat deja. Era un bagaj abandonat la Terminalul 1 care a fost neutralizat.

Mai mult decât atât, și aeroportul din Ostende, Belgia, a fost evacuat. O aeronavă deviată de la Lille se află pe pistă. Din primele informații, responsabili ar fi extremiștii de la Stat Islamic. 

De asemenea, autorităţile franceze au evacuat în urmă cu câteva zile Palatul Versailles tot din pricina unei alerte asemănătoare. În aceeași ordine de idei, muzeul Luvru din Paris s-a închis în mod excepţional sâmbătă, 14 octombrie, „din motive de securitate”.

Franța are istoric cu extremiștii de la Stat Islamic

Atentatele teroriste de la Paris din noiembrie 2015 au fost o serie de atacuri armate, atentate cu bombă și o luare de ostatici, care au avut loc în capitala Franței în seara zilei de 13 noiembrie 2015 și în primele ore ale zilei următoare, în arondismentele 10 și 11 și în apropierea stadionului Stade de France, situat în Saint-Denis. Atentatele au început la ora 22:16, ora României și au fost revendicate de Statul Islamic.

Bărbaţi înarmaţi şi atacatori sinucigaşi au comis un val de atentate la Paris, care au vizat restaurante, o sală de concerte şi zona adiacentă Stade de France, atacurile, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi, fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Mai mulţi cetăţeni străini s-au numărat printre cei ucişi: doi cetăţeni români care participau la o aniversare pe terasa La Belle Equipe; trei cetăţeni belgieni; un german; trei spanioli; doi portughezi; un britanic; două tinere surori tunisiene; trei chilieni; doi algerieni; un marocan; doi mexicani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net