Clipe de panică pentru 160 de pasageri. Un avion care plecase de pe Aeroportul Otopeni spre Paris a aterizat de urgență

1 august 2024 6:14   Actualitate
Ultima actualizare:

Un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Paris a fost nevoit să se întoarcă și să aterizeze de urgență miercuri seară, după ce piloții au declarat o urgență imediată la câteva minute după decolare.

S-a instalat panică la bordul aeronavei cu peste 160 de pasageri, când, la scurt timp după decolare, piloții au anunțat o urgență din cauza unor probleme tehnice la motor.

Conform Boarding Pass, avionul a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Paris, însă după aproximativ o oră a revenit pe același aeroport unde a efectuat o aterizare de urgență.

Piloții avionului care zbura pe ruta București-Paris au raportat probleme tehnice imediat după decolare.

Teo Postelnicu, reprezentant al Companiei Naționale Aeroporturi București, a declarat: „Decizia de a ateriza de urgență a fost luată în urma apariției unei probleme tehnice, conform primelor informații. Piloții au survolat câteva minute pentru a consuma combustibilul. La aeroport s-a activat procedura de urgență, iar aeronava a fost așteptată de ambulanțe și mașini de pompieri.”

Un pasager a spus: „A fost un haos total, ne-am speriat foarte tare, oamenii erau panicați, nu ne-au dat detalii, probabil pentru a evita panica.”

După mai bine de o oră de la decolare și peste 50 de minute de zbor în cerc, avionul a aterizat în siguranță pe Aeroportul Henri Coandă.

Amenințare cu bombă în avion

În aprilie anul acesta,  avut loc o alertă cu bombă la bordul unui avion Turkish Airlines care a decolat vineri seară din Varșovia cu destinația Istanbul. Aeronava Boeing 737-800 a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni.

Cu 158 de pasageri la bord, avionul a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni la ora 21:41. În prezent, Brigada Antitero efectuează verificări asupra aeronavei și pasagerilor. Echipajul a informat pasagerii despre amenințarea existentă fără a specifica sursa sau modul în care a fost primită.

Din motive de siguranță, zborul către Istanbul a fost redirecționat către cel mai apropiat aeroport, Otopeni - Henri Coandă. Pasagerii au fost debarcați, iar ofițerii antitero verifică bagajele și cabina.

Mai multe