După românca din Spania, o alta cade în plasa unui fals turist. I-a cerut portofelul pentru a "studia" moneda naţională

11 aprilie 2024 12:33   Actualitate

O femeie din Ploieşti a fost păcălită de un fals turist străin care a abordat-o pe stradă, cerându-i să îi spună ce monedă se foloseşte în România. Femeia, foarte săritoare, a scos portofelul și i l-a dat bărbatului ca să îl lase să „studieze” bancnotele din el. Femeia și-a dat seama mai târziu că i s-au furat banii și a mers la Poliție. 

„Turistul”, un bucureștean de 64 de ani

Potrivit datelor comunicate, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, femeii i-a fost furată în acest fel suma de 200 de lei.

„La data de 10 aprilie, poliţiştii Secţiei nr. 1 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie de 63 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că ar fi fost înşelată de un bărbat necunoscut cu suma de 200 de lei.

Din verificări, a rezultat faptul că femeia ar fi fost abordată de un bărbat care vorbea engleză, fiind întrebată de acesta ce monedă se foloseşte în această ţară, context în care femeia i-ar fi înmânat portofelul pentru a studia bancnotele pe care le avea în acesta, ulterior portofelul fiind înapoiat. La scurt timp a observat că din portofelul în cauză lipsesc 200 de lei", arată sursa citată.

În urma verificărilor efectuate în zona comiterii faptei, a fost depistat bănuitul, un bărbat de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, care a recunoscut fapta, restituind femeii banii.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

O altă româncă a fost păcălită de „Brad Pitt”

Cazul româncei din Spania care a crezut că a fost abordată pe internet de celebrul actor Brad Pitt a fost intens mediatizat. Femeia a purtat mai multe discuții cu un bărbat care s-a dat drept Brad Pitt, iar românca l-a crezut. Nu i s-a părut nimic dubios când i-a cerut bani, iar femeia i-a trimis solicitată.

În vârstă de 62 de ani, Elena Cornea, este stabilită în Ourense de 12 ani. Ea a căzut în plasa escrocilor după ce a primit dovezi aparent convingătoare că vorbea cu vedeta de la Hollywood.

Într-un interviu acordat publicaţiei La Region, românca a recunoscut că s-a lăsat păcălită și a transferat suma de 1.300 de euro.

Escrocii au folosit diverse tactici pentru a-i câştiga încrederea, inclusiv furnizarea unei fotografii cu un permis de conducere ce părea a-i aparţine celebrului actor american.

„Am rămas fără cuvinte", a spus românca.

Mai multe