2 în 1: Casă și stație de tren! Iată cu cât se vinde

26 septembrie 2024 13:42   Fapt divers

Vrei să te ridici din pat și să te urci imediat în trenul spre Londra? Ei bine, cel care va achiziționata casa 1 Box Hill Station din Dorking, care este situată în interiorul gării, va putea face acest lucru. În loc de verandă, din sufragerie proprietarul poate admira...peronul.

Casa-stație de tren se vinde cu peste 1 milion de dolari

Casa se vinde cu 1.300.000 de dolari. A fost construită în 1867 de arhitectul victorian Charles Henri Driver. Construit în 1867 de arhitectul victorian Charles Henry Driver — renumit pentru proiectele utilitare precum Thames Embankment și casele de la Abbey Mills și Crossness.

Vila a fost realizată în stil gotic, cu acoperișuri înclinate din țiglă și cărămidă roșie cu model, dar și un turn cu giruetă. La începutul anilor 1990, după ce a fost vândută de British Rail, gara a fost transformată în două căsuțe. Numărul 1, care a câștigat ulterior o extensie la mansardă, este cea mai mare dintre cele două. Cealaltă a fost transformată într-o ceainărie, cu autorizație de planificare aprobată în 2000. Mai recent, până în 2022, a fost gazda unui magazin de biciclete, potrivit The Standard.

Are trei etaje

Casa are patru dormitoare și trei etaje. Cu vedere la grădina mare și privată din spatele stației de tren, bucătăria a fost proiectată într-un stil confortabil și are aragaz, chiuvetă și blaturi din lemn.

La parter există o cameră de zi, cu parchet din lemn, tavane înalte și un șemineu. Cele patru dormitoare și biroul proprietății sunt la cele două etaje de mai sus. Deși s-ar putea ca proprietarul să nu aibă nevoie de ea, având în vedere că are o cale ferată în pragul casei, vila vine la pachet cu o parcare privată.

Actualii proprietari locuiesc aici din 2006. Au cumpărat casa când făceau naveta la Londra. „A fost mai comod să ne întoarcem acasă. A fost grozav pentru cei doi fii ai noștri care au crescut aici. Le-a oferit libertatea de a sări în tren pentru a merge la Londra cu prietenii lor.”, au declarat aceștia pentru The Times. Și cât despre zgomotul trenurilor care trec pe acolo? „De luni până vineri este în mare parte foarte liniște. Când locuiam în Finchley Road din Londra, mașinile care treceau cu viteză erau o problemă mai mare decât trenurile de aici.”

Mai multe