A cules din grădina lui cea mai mare vânătă din lume! Iată cât cântărește

5 august 2024 14:57   Fapt divers
Ultima actualizare:

Dave Bennett din David County, Iowa, a cultivat în propria lui grădină o vânătă de record mondial. Aceasta cântărește 3,9 kg și are 71 cm lungime. Inspectorul Ivan Hankins de la Biroul de Agricultură al Statului Iowa a cântărit și măsurat cu atenție vânăta, confirmând că este cea mai mare din lume, relatează site-ul de știri KTVO.

Vânăta uriașă a intrat în Cartea Recordurilor Guinness

Cultiv vinete de cinci ani”, a declarat Bennett la Radio Iowa. „Acum doi ani am stabilit recordul de național, cu una de 2,5 kg”. O vânătă obișnuită câtărește în general 500 g – 1 kg. Bărbatul a spus că a fost contactat de Cartea Recordurilor Guinness pentru a-i spune că cererea lui pentru record a fost aprobată. Bennett fertilizează pământul cu bălegar de vacă și de oaie. Cu toate acestea, el nu a vrut să dezvăluie toate secretele pentru cultivarea legumelor mari.

Dacă vânăta gigant nu se strică până atunci, Dave Bennett speră să o ducă la Târgul de Stat din Iowa săptămâna viitoare.

Între timp, cea mai mare vânătă din lume se află în frigiderul lui Bennett chiar acum.

„Voi vedea cum arată săptămâna viitoare și s-ar putea să fac aranjamente pentru a o aduce la Târgul de Stat Iowa. Nu știu încă. Ar putea începe să se încrețească și să se strice.”, a explicat Dave Bennett, potrivit Radio Iowa.

Recordul anterior a fost de 3,3 kg

Dave Bennett este foarte mândru de reușita lui și abia așteaptă să primească certificatul oficial de la Cartea Recordurilor, pentru a-l putea înrăma. Recordul anterior de 3,3 kg a fost stabilit în Anglia în 2022, de către Peter Glazebrook. El a deținut recordul timp de doi ani. Peter este unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de legume uriașe, fiind deținătorul mai multor recorduri mondiale.  

Mai multe