Un bărbat a cules un trifoi cu 63 de foi la el în curte

Ultima actualizare:

Se spune că trifoiul cu 4 frunze aduce noroc, deci acesta cu 63 de foi ar trebui să îl facă pe japonezul de Yoshiharu Watanabe (45 de ani) cel mai norocos om din lume. Bărbatul a doborât un record mondial Guinness, după ce a reușit să cultive un trifoi incredibil, în grădina sa din Nasushiobara.

Yoshiharu Watanabe și trifoiul lui de record
Yoshiharu Watanabe a reușit să cultive un trifoi inedit (Foto: Guinness World Record)

A început să fie obsedat de această plantă încă din anul 2012. Yohshiharu are mai multe petice de trifoi presărate în jurul grădinii sale. „Trifoiul este o plantă obișnuită care se găsește peste tot, așa că ori de câte ori vedeam unul cu patru, cinci sau șapte frunze în parc, îl luam și îl replantam acasă”. Așa a ajuns în Cartea Recordurilor, titlu de care este extrem de mândru. Recordul anterior pentru cele mai multe frunze la un trifoi a fost stabilit în 2009 de un alt japonez, Shigeo Obara din Hanamaki City, care a crescut un trifoi cu 56 de frunze.

Trifoi cu 63 de foi
Acesta este trifoiul cu 63 de foi (Foto: Guinness World Records)

„Planta este destul de puternică și nu trebuie să-i faci nimic, așa că am lăsat-o în pace, iar ea a prosperat.”, a mai spus bărbatul. După câțiva ani, a găsit un trifoi cu 20 de frunze în grădina lui și astfel i-a intrat în minte posibilitatea de a atinge recordul mondial.

A trebuit să triplez numărul de frunze pentru a încerca să bat recordul”, și-a amintit Yoshiharu. „Nu părea chiar ușor, dar totuși frunzele creșteau în număr. M-am gândit că în cele din urmă s-ar putea să obțin un trifoi record.” De acolo, pe lângă faptul că a lăsat trifoiul să fie polenizat în mod natural în aer liber, a polenizat manual plantele cu cele mai multe frunze. Până în 2020, a reușit să crească un trifoi cu 49 de frunze, iar în 2021 a fost extrem de aproape de a egala recordul mondial cu un trifoi cu 55 de frunze.

Cu toate acestea, lucrurile nu au mers conform planului, deoarece Yoshiharu a spus că „nu a putut să mărească numărul frunzelor” în continuare: „Uneori numărul de frunze poate scădea și ajungi cu trifoiul normal cu trei frunze. Știm că genetica este implicată într-un număr mai mare de frunze, dar nu știm exact cum funcționează.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
politia politist trafic jpg
castelul banffy din rascruci foto cj cluj
soare jpg
barbat fara bani in portofel jpeg
carduri jpeg
apartamente foto pexels jpg
oras pixabay jpg
coada soricelului
image
actualitate.net
image
actualitate.net