A devenit consilier medical după 9 atacuri cerebrale! „Vreau să ajut oamenii să trăiască”

28 ianuarie 2024 20:34   Fapt divers

Raluca Constantinescu este mama, soție și o persoană extrem de empatică și de implicată atunci când este vorba despre o problemă de sănătate cu care se confruntă fie un apropiat, fie un străin. Dorința profundă de a ajuta are un început dramatic, în anul 2022, atunci când și-a adus pe lume primul copil. O bucurie umbrită de o situație gravă, căci viață Ralucăi a atârnat de un fir de păr!

Din nevoia de servicii medicale de înaltă calitate, s-a născut dorința Ralucăi Constantinescu (31 de ani) de a pune pe picioare un sistem care să vină în ajutorul oamenilor cu probleme de sănătate. De aproximativ doi ani este consilier medical și, împreună cu o întreagă echipă, a realizat o platforma denumită mediciturcia.ro prin care intermediază accesul pacienților la serviciile unui spital de renume din Istanbul - Liv Hospital, unde chiar ea a fost mai întâi pacientă, în 2021.

Raluca Constantinescu, salvată miraculos după 9 atacuri cerebrale

Timp de 3 ani, eu și soțul meu, am încercat să avem un copil. După multe încercări, analize și investigații, am realizat că șansele noastre erau minime din cauza problemelor medicale ce existau de ambele părți. Eu, o optimistă de felul meu și o luptătoare, mi-am propus să fac orice pentru a-mi îndeplini visul de a deveni mămică. Am decis să mergem la Liv Hospital, în Istanbul, pentru a două opinie medicală. După doar două analize am aflat că suntem perfect eligibili pentru fertilizare în vitro și că putem începe procedura chiar de luna următoare. Am revenit pentru fertilizare, procedura a costat 3.500 de dolari și am avut reușită din prima încercare. Acum avem un băiețel minunat ce ne luminează viață. În acest caz, a două opinie medicală mi-a dat șansă de a deveni părinte!

Am născut în România, în februarie 2022, dar după ce am dat naștere băiețelului nostru, m-am confruntat cu niște probleme de coagulare a sângelui după operația de cezariană. Am făcut multiple atacuri cerebrale în urmă cărora nu mai puteam vorbi, începusem să paralizez pe o parte a corpului și am apelat din nou la a două opinie medicală în Turcia. Doctorii au analizat cu atenție RMN-ul făcut în România și m-au chemat de urgență la spital, pentru că viața îmi era pusă în pericol. În urmă unui tratament corespunzător și a unui diagnostic corect, acum sunt în viață și mă simt excelent!

„Mulți prieteni și cunoștințe mi-au cerut ajutorul”

După toată această experiență personală, mulți prieteni și cunoștințe mi-au cerut ajutorul pentru a ajunge și ei în Turcia cu diferite probleme medicale. Eu și familia mea ne-am făcut un obicei din a merge an de an pentru un check-up (set de investigații) complet la Liv Hospital. I-am salvat viața și mătușii mele, care așa a descoperit cancerul în faza incipientă și s-a recuperat în mod rapid și eficient. Așa am pus bazele acestui proiect. Împreună salvăm vieți!”, ne-a mărturisit Raluca Constantinescu, consilier medical mediciturcia.ro.

În calitate de consilier medical, tânăra se ocupă de tot protocolul împreună cu stuff-ul din Turcia: contactul inițial cu medicul și spitalul, transferul documentelor către specialiștii spitalului, transportul, cazarea și monitorizarea întregului proces. Cei mai mulți oameni ajung în Turcia pentru terapii și tratamente ample, dar pot merge și pentru un simplu check-up pentru a vedea cât sunt de sănătoși sau ce probleme medicale necunoscute au.

A studiat în Marea Britanie, dar s-a întors la Târgoviște

Are 31 de ani, este din Târgoviște, licențiată în Relații Internaționale și Politică la Universitatea Essex din Marea Britanie și deține un master în Securitate Internațională la Universitatea Westminster din Londra. În prezent este administrator al agenției de turism Nice Tour Holiday, președinte al Asociației „Continuă să Zâmbești” și consilier medical.

„Pasiunile mele cele mai mari au fost călătoriile și să ajut oameni. Dintotdeauna am căutat familii pe care să le ajut, am făcut acțiuni de voluntariat și m-am implicat în proiecte sociale. Prin asociația de ajutor pentru copiii din Dâmbovița pe care o avem în prezent reușim să ajutăm zeci de familii anual, cât și școli și grădinițe prin donația de rechizite, haine, alimente, obiecte de uz casnic, echipamente IT, renovări ale locuințelor și sălilor de clasa”, ne-a povestit Raluca.

Mai multe