A vrut să arunce un tablou de 6.000.000 € pentru că soției i se părea urât! Nu știa că e opera lui Picasso

1 octombrie 2024 13:45   Fapt divers

O pictură găsită de un dealer de vechituri s-a dovedit a fi un tablou original pictat de Pablo Picasso. Portretul ar fi stat agățat în sufrageria familiei Lo Roso din Italia timp de zeci de ani. Andrea Lo Roso (60 de ani) a spus că mama lui l-a descris ca fiind „oribil”, iar familia s-a gândit să scape de el.

Tabloul a stat în sufrageria familiei La Rosso mai multe decenii

După ce a dat peste tablou în Capri, în 1962, Luigi Lo Rosso a luat pânza rulată acasă cu el la Pompei, unde a atârnat-o într-un cadru ieftin pe peretele sufrageriei lui. Acolo a stat în următoarele câteva decenii, relatează publicația britanică The Guardian.

Portretul, despre care se crede că al fi al Dorei Maar, o fotografă și pictoriță franceză care a fost amanta și muza lui Picasso, prezenta semnătura distinctivă a celebrului artist în colțul din stânga sus. Dar Luigi nu și-a dat seama.

Abia mult mai târziu, când fiul său Andrea a început să pună întrebări după ce a studiat o enciclopedie despre istoria artei, părinții s-au gândit că tabloul misterios ar putea fi de valoare.

Luigi a murit de atunci, dar fiul său Andrea, acum în vârstă de 60 de ani, și-a continuat misiunea de a descoperi artistul din spatele picturii.

Va fi scos la licitație

După ani de investigații complexe, Cinzia Altieri, grafolog și membru al comitetului științific al Fundației Arcadia, a confirmat că semnătura de pe tablou, astăzi evaluat la 6 milioane de euro, este a lui Picasso.

Andrea Lo Rosso a spus că au existat momente în care familia s-a gândit să scape de tablou. „Mama mea nu a vrut să-l păstreze – a tot spus că este oribil.” Bărbatul a dezvăluit că vrea să îl scoată la licitație, potrivit Il Giorno. „Voi licita opera, așa cum tata și-a dorit întotdeauna, dar nu a mai apucat. Astfel, toate eforturile și banii cheltuii pe evaluări (zeci de mii de euro n.r), voi considera în sfârșit că nu au fost în zadar”, a mai spus Andrea.

Mai multe