A vrut să prăbușească avionul pentru că era supărat! Pilotul a pus în pericol viața a 83 de pasageri

24 octombrie 2023 13:52   Fapt divers
Ultima actualizare:

Momente de groază la bordul unui avion al companiei Alaska Airlines, duminică, după ce un pilot care nu era de serviciu, dar stătea în cabina piloților, a vrut să prăbușească aeronava. La bord se aflau 83 de persoane. Bărbatul este acum acuzat de tentativă de omor.

Avionul de tip Embraer E-175 Horizon Air zbura din Washington în San Francisco atunci când Joseph Emerson (44 de ani) a încercat să se sinucidă și să ia după el alte 83 de suflete. Conform martorilor, bărbatul ar fi suferit o cădere nervoasă, la 10.000 de metri altitudine.

Bărbatul ar fi suferit o cădere nervoasă

„Piloții au semnalat o amenințare legată de siguranța avionului. Un pilot Alaska Airlines în afara serviciului, care călătorea așezat pe strapontina din cabina piloților a fost implicat în incident.”, a explicat Alaska Airlines. „Acesta a încercat în zadar să perturbe funcționarea motoarelor. Căpitanul și copilotul de pe Horizon au reacționat rapid, puterea motorului nu s-a pierdut, iar echipajul a securizat aeronava fără incidente”.

Suspectul a fost arestat și inculpat luni, în Portland, de 83 de capete de acuzare pentru tentativă de omor, punerea în pericol a altor persoane și punerea în pericol a unui avion. Aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul din Portland.

Conversația dintre pilot și controlorii de trafic aerian a fost făcută publică. „L-am dat afară din cabină pe tipul care a încercat să oprească motoarele. Acum se pare că provoacă probleme în spate, dar cred că e sub control. În afară de asta, poliția trebuie să fie acolo îndată ce aterizăm”, a spus pilotul, care a calificat incidentul drept o amenințare de nivel 4 – care înseamnă că securitatea din timpul zborului este amenințată.

După ce avionul a aterizat de urgență, echipajul de zbor le-a spus pasagerilor de ce au fost forțați să aterizeze mai devreme. Aubrey Gavello, o pasageră martoră la incident, a declarat pentru ABC News că: „Însoțitorul de zbor ne-a spus prin difuzor că: «Acest individ avut o cădere nervoasă. Trebuia să-l scoatem imediat din avion»”.

Multe companii aeriene le permit piloților aflați în afara serviciului să călătorească așezați pe strapontina din cockpit – un scaun situat chiar în spatele piloților.

Mai multe