Această cămilă a primit pantofi speciali pentru a putea merge din nou: „Încălțările i-au dat o viață nouă”

25 septembrie 2024 14:09   Fapt divers

Poveste  emoționantă! O cămilă a primit șansa de a merge din nou, după ce un cizmar i-a făcut pantofi speciali. La începutul acestui an, Stuart Moss de la Mossy's Shoe Repairs din Salisbury, Wiltshire, a primit un telefon prin care i s-a cerut să facă încălțări pentru una dintre cămilele lui Lady Chichester.

Cămila Timujin a suferit o accidentare

Timujin, un mascul în vârstă de 27 de ani, nu mai putea merge normal după ce a suferit o accidentare la tendoane.

„Nu mi s-a cerut niciodată să fac o pereche de pantofi pentru o cămilă și nu cred că o voi mai face vreodată”, a mărturisit Moss, citat de BBC. Cizmarul a spus că inițial a crezut că apelul este doar o farsă, dar odată ce a început să discute cu Lady Chichester, și-a dat seama că este o cerere cât se poate de serioasă.

El a mers să viziteze cămila Timujin, pe proprietatea Little Durnford Manor, deținută de contele de Chichester, pentru a evalua situația. Pe lângă cămile, își fac veacul pe acolo și o alpaca, capre și cai.

Moss a spus că întâlnirea cu Timujin a fost o experiență „îngrozitoare”. „Tendoanele din spatele picioarelor s-au întins prea mult. Avea dureri mari și abia putea să meargă. Nu este plăcut să văd un animal în dureri – nu prea am știut ce să fac inițial, ca să fiu sincer”, a explicat Stuart Moss.

Dacă nu ar fi primit pantofii, Timujin ar fi fost eutanasiat

Pentru a realiza pantofii cămilei, el a umplut două boluri cu nisip pentru a lua o amprentă a picioarelor lui Timujin, pe care a putut-o umple ulterior cu ipsos. Când forma a fost gata,  Moss și colega sa, Michelle, au făcut cizmele folosind piele, spumă cu memorie și o talpă de cauciuc. „Odată ce i-am pus pantofii în picioare, Timujin a început să meargă și a fost incredibil”, a adăugat Moss.

„M-am dus să-l văd acum câteva săptămâni pentru a mă asigura că totul este în regulă. Este genial – pantofii i-au dat o nouă viață. Acum se plimbă cu restul cămilelor, mândru nevoie mare.” Dacă nu ar fi primit aceste încălțări, sfatul medicului veterinar era de a-l eutanasia pe Timujin. Pantofii au fost gata în august, după aproape jumătate de an de muncă.

Mai multe