Aceasta este cu adevărat România! Peisajele îmbrățișează vechile legende: drumuri șerpuite de munte și căi ferate forestiere

15 septembrie 2022 15:28   Fapt divers
Ultima actualizare:

România chiar este o țară superbă, bogată în adevăratul sens al cuvântului, cuprinsă de văi, munți, dealuri, râuri și o mare importantă. Noi, românii, ne bucurăm de patru anotimpuri, de un relief inedit, dar și de tradiții cum rar se mai păstrează. 

National Geographic difuzează un documentar inedit despre România, într-o serie în care sunt cuprinse mai multe țări, printre care Bulgaria, Serbia, Danemarca, Scoția și Belgia.

În cel de-al patrulea sezon al popularei serii de documentare „Europa văzută de sus”, cu premiera marți, 20 septembrie, de la ora 22.00, putem urmări vederi spectaculoase ale celor mai frumoase repere culturale și geografice din România, Danemarca, Serbia, Belgia, Bulgaria și Scoția, realizate cu tehnologia de ultimă generație a dronelor pentru a-i conduce pe telespectatori într-o călătorie vizuală uimitoare în fiecare dintre aceste locații. 

Citește și: Marele romancier Liviu Rebreanu, ucis de un soldat neatent? 

Aceste imagini aeriene uluitoare oferă o perspectivă unică asupra modului în care tradiția, ingineria și minunile naturale au modelat continentul, ajutând la realizarea unui portret dinamic al regiunii și al oamenilor care o mențin în viață. Cu fiecare episod axat pe o țară europeană distinctă, această călătorie vizuală remarcabilă evidențiază și celebrează atât creațiile naturii, cât și poveștile și tehnologia care contribuie la conturarea acestor mari națiuni moderne. 

Noul sezon al seriei documentare „Europa văzută de sus” va debuta cu episodul dedicat României, în cadrul căruia telespectatorii vor fi purtați într-o aventură uimitoare deasupra unora dintre cele mai importante simboluri și zone din Transilvania, precum Castelul Bran sau Castelul Corvinilor, urmate de o incursiune în nordul României, într-o plimbare cu Mocănița, ultimul tren forestier cu aburi din Europa, situat în Vișeu de Sus, Maramureș. 

Urmărim și ambițiosul proiect ingineresc al podului de la Brăila, care la finalizare va deveni cel mai lung pod suspendat ce traversează Delta Dunării și al doilea cel mai lung pod din Europa Continentală și asistăm o echipă de voluntari care a refăcut cea mai mare parte a acoperişului lăcașului medieval „Arhanghelul Mihail”, folosind șindrilă din stejar realizată manual, prin cioplire. 

Tot în cadrul acestui sezon, vom vizita Danemarca, unde ne vom alătura pasionaților de sporturi de iarnă pe pârtia de schi din Copenhaga, o pârtie de schi uscată construită deasupra unei centrale electrice. Iar în Serbia ne alăturăm inginerilor care renovează zona urbană a capitalei cu noi zgârie-nori și alte proiecte de construcție. 

Călătorind prin Belgia, suntem martorii Festivalului Luminii din Ghent, unde artiști din întreaga lume se adună în fiecare an pentru a îmbrăca străzile orașului transformându-l într-unul dintre cele mai mari festivaluri de lumină din Europa. Iar în Bulgaria, ne alăturăm meteorologilor în timp ce se deplasează spre stația meteo Musala, la 3 km deasupra nivelului mării, în cel mai înalt vârf al acestei țari.

Mai multe