Acesta e cel mai mic aspirator din lume!

4 septembrie 2024 13:38   Fapt divers

Tapala Nadamuni, un student indian în vârstă de 23 de ani, a obținut un titlu mondial în Cartea Recordurilor Guinness, după ce a creat cel mai mic aspirator din lume, cu ajutorul unui stilou.

Cel mai mic aspirator din lume are doar 0,65 cm

Măsurând doar 0,65 cm – este cu 0,2 cm mai mic decât recordul anterior stabilit în 2022. Dimensiunile mânerului și cablului de alimentare au fost excluse de la măsurarea finală. Tapala, care a deținut anterior acest record în 2020 cu un aspirator de 1,76 cm, și-a petrecut ultimii doi ani încercând să-l recâștige.

El a dezvăluit că „a venit cu un design complet nou” de data aceasta, pregătind peste 50 de diagrame schematice pentru a se asigura că noua lui creație îndeplinește standardele cerute. Pentru acest record, un aspirator este definit ca un dispozitiv alimentat electric care ridică resturile prin aspirație rezultată dintr-o presiune internă.

Obținerea unei aspirări adecvate s-a dovedit a fi o provocare pentru tânărul student, care a fost forțat să facă alte modificări designului său după ce a întâmpinat probleme în timpul testării.

Invenția a costat 238 de dolari

Aspiratorul său este realizat în mare parte dintr-un stilou, la care a adăugat bucăți mici de plastic și metal. În interiorul aspiratorului se află un mic ventilator rotativ alimentat de un motor cu vibrații de patru volți. Atunci când este conectat la o sursă de alimentare, aspiratorul emite un zgomot și este capabil să aspire particulele de praf, care pot fi golite ulterior.

În total, Tapala a cheltuit în jur de 238 de dolari pentru acest proiect. Aceasta este pasiuneea lui încă de când era copil și este extrem de mândru că acum a recuperat acest record după patru ani. „Toți studenții din colegiul nostru au fost uimiți de acest aspirator minuscul, iar profesorii de la facultatea mea mi-a spus că este cea mai frumoasă creație pe care au văzut-o vreodată”, a declarat studentul. 

Mai multe