El e artistul care creează opere de artă cu aspiratorul: „Curățenia poate fi distractivă”

Artistul britanic Nathan Wyburn (34 de ani) a folosit un aspirator pentru a crea portrete ale unor personaje celebre, precum Mary Poppins, Doamna Doubtfire și Monica din serialul „Friends”. El este cunoscut pentru portretele sale neobișnuite realizate din materiale neconvenționale.

Artistul Nathan Wyburn a făcut portrete cu aspiratorul
Nathan Wyburn a realizat aceste portrete folosind un aspirator (Foto: Profimedia)

Nathan Wyburn realizează picturi din mâncare, jucării și alte obiecte 

Nathan Wyburn este un fost semifinalist al emisiunii Britain's Got Talent. Artistul a reușit să impresioneze o lume întreagă cu operele sale de artă făcute din mâncare, haine, ziare, pământ, jucării și alte obiecte uzuale.

El a folosit, de asemenea, mai multe „pensule” neconvenționale. De exemplu, Nathan a pictat folosindu-și buzele, limba, picioarele, și degetele. Cert este că Nathan Wybrun nu vrea să folosească uneltele unui pictor obișnuit. Iar recent el a demonstrat că poate picta portrete folosind un aspirator. Mai multe covoare murdare au fost „curățate” în așa fel încât să dea viață unor opere de artă inedite.

Nu m-am gândit niciodată să fac artă cu un aspirator. A fost o provocare. Ca instrument artistic, mi-a oferit multă libertate creativă, așa că sunt încântat de rezultat. Curățenia poate fi distractivă de acum încolo!”, a declarat Natham Wyburn, potrivit Feast Magazine.

Mary Poppins (Foto: Profimedia)
Mary Poppins (Foto: Profimedia)

A devenit faimos datorită rețelelor sociale

Nathan provine dintr-o familie săracă, dar a reușit să devină celebru în lumea artistică. El își atribuie succesul parțial utilizării rețelelor sociale. Datorită popularității sale, acesta a apărut în diverse emisiuni TV, printre care The Jimmy Fallon Show, The TODAY Show, Good Morning America și This Morning. El și-a expus lucrările în toată Marea Britanie și la Galeria Sacripante din Roma, Italia.

Trăim într-o lume puțin diferită acum, în care oricine poate face ceva singur folosind rețelele sociale și internetul, iar tu poți să-ți construiești o carieră și să-ți construiești un brand pe cont propriu”, a spus el pentru BBC, anul trecut. 

Pentru că nu a avut bani de materiale scumpe, Nathan a trebuit să fie creativ. „Am cumpărat o pâine în loc de o pânză și niște vopsele pe bază de ulei care ar fi costat mai mult. Și am reușit să fac un tablou din pâine.”, a adăugat artistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1654420960 cascada pisoaia 16 jpg
shutterstock 1750660511 jpg
insula finlanda profimedia jpg
criminal victime constanta 1 jpg
brezoi 00 jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
pompieri smurd jpg
bani multi pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net