Acesta e cel mai scump whisky din lume! Iată suma incredibilă pentru care s-a vândut

17 ianuarie 2024 14:08   Fapt divers
Ultima actualizare:

Un whisky irlandez din single malt (malț unic n.r), vechi de 30 de ani, a devenit cea mai scumpă sticlă cu această băutură vândută vreodată. Este vorba despre o sticlă The Emerald Isle, care s-a dat pentru un preț record de 2,8 milioane de dolari, fiind cumpărată de colecționarului Mike Daley.

Cea mai scumpă sticlă de whisky a ajuns la un renumit colecționar

Această vânzare mondială face ca The Emerald Isle, deja cel mai rar single malt triplu distilat existent, cea mai scumpă sticlă de whisky vândută vreodată”, a spus compania. În noiembrie anul trecut, o sticlă de The Macallan 1926 s-a vândut la acea vreme pentru un record de 2,7 milioane de dolari, la o licitație. „Irlanda este viitorul whisky-ului. Sunt încântat să contribui, în calitate de colecționar, dar cel mai important ca băutor. Scotch-ul de lux, pentru mine, este deja un tip de piață aglomerat. Dar abia începem să vedem că whisky-ul irlandez lux își contruieștee un renume. Vă garantez că, în anii următori, va ajunge acolo unde este scotch-ul astăzi”, a declarat Mike Daley, care este unul dintre cei mai prolifici colecționari de băuturi alcoolice din SUA, potrivit prnewswire.com. El are o vastă colecție formată din câteva mii de sticle de whisky irlandez, american și scoțian.

Sticla de The Emerald Isle vine într-o cutie de nucă care include un singur decantor, alături de un ou Faberge care conține o bijuterie de smarald, un ceas personalizat și o pereche de trabucuri Cohiba. „O sticlă de The Emerald Isle care a ajuns să fie cel mai scump whisky sau whisky vândut vreodată este o realizare monumentală pentru afacerea mea. Am înființat The Craft Irish Whisky Co. cu scopul de a face din whisky-ul irlandez cea mai râvnită băutură de lux și de a restabili reputația Irlandei”, a declarat Jay Bradley, fondator și CEO al The Craft Irish Whisky Co..

Mai multe