Aceste șase surori au o vârstă combinată de 571 de ani! Au ajuns în Cartea Recordurilor

18 iunie 2024 13:44   Fapt divers

Șase surori din Missouri, SUA au ajuns în Cartea Recordurilor! Ele au cea mai mare vârstă combinată a unor șase frați sau surori în viață – respectiv 571 de ani și 293 de zile. Cea mai bătrână, Norma (101 ani), locuiește acum în Ohio, în timp ce celelalte cinci – Lorene (98 de ani), Maxine (97 de ani), Doris (93 de ani), Margaret (90 de ani) și Elma (88 de ani)– trăiesc încă în Missouri.

Cele șase surori au o relație specială

Cele șase bătrâne au trecut prin multe evenimente istorice semnificative în ultimele nouă decenii, inclusiv Marea Criză Economică, Al Doilea Război Mondial și, mai recent, pandemia de COVID-19. În ciuda certurilor ocazionale care există în orice familie, Elma a dat asigurări că ea și surorile ei „nu au rămas niciodată supărate” una pe cealaltă.

Femeile au o relație cu adevărat specială, făcând adesea călătorii împreună purtând cămăși numerotate care semnifică ordinea nașterii lor. Întrucât trei dintre surori s-au născut în luna iulie, toate se întâlnesc în fiecare vară pentru a sărbători cu un picnic, continuând tradiția începută de mama lor când erau copii. Probabil acesta este și secretul longevității lor – faptul că au rămas în relații bune toată viața.

Fratele lor a murit într-un accident cu bicicleta

Prietena din copilărie a surorilor, Janet Douglas, care a fost în aceeași clasă la școală cu Elma, le-a descris drept „un grup de fete apropiate, inteligente și pline de viață, care l-au iubit enorm pe singurul lor frate, Stanley”. Din păcate, familia lor a fost marcată de o tragedie. Fratele mai mare al surorilor, Stanley, a murit într-un accident de bicicletă la vârsta de 81 de ani, în 2003.

Dacă nu ar fi fost acel incident nefericit, credem că ar mai fi fost în viață și astăzi.”, a spus Dean Jacob, fiul lui Norma. Fiica regretatului Stanley, Gail Agers, a declarat că acesta ar fi fost extrem de mândru de recordul mondial al surorilor sale.

„S-ar fi bucurat pentru mătușile mele. Le-a iubit enorm pe toate.”, a mărturisit ea. „Ne-am fi dorit doar ca singurul nostru frate, Stanley Jr., să fie încă printre noi”, a adăugat Elma. Potrivit nepoatei sale, Shanna Kelley, după moartea tragică a lui Stanley, o pistă de biciclete din oraș a fost numită după el.

Mai multe