El e cel mai bătrân bărbat din lume! Cum a ajuns la 111 ani: „E vorba de noroc”

John Alfred Tinniswood, în vârstă de 111 ani, din Anglia, este oficial cel mai bătrân bărbat în viață din lume, după moartea lui Juan Vicente Pérez, din Venezuela, care avea 114 ani. El locuiește în prezent la un azil din Southport, unde personalul îl descrie drept „un vorbăreț”. John are patru nepoți și trei strănepoți.

John Alfred Tinniswood, cel mai bătrân bărbat din lume
John Alfred Tinniswood s-a născut în 1912 (Foto: Guinness World Records)

El s-a la Liverpool la 26 august 1912 – în același an în care Titanicul s-a scufundat. După ce a confirmat că este cel mai în vârstă bărbat în viață, arbitrul oficial al Cărții Recordurilor Guinness, Megan Bruce, a călătorit la Southport pentru a-i prezenta lui John certificatul record și pentru a afla mai multe despre secretele longevității sale.

În ciuda vârstei sale înaintate, John este într-o formă fizică bună: se ridică din pat singur, ascultă radioul pentru a fi la curent cu știrile și își gestionează în continuare propriile finanțe. Legat de cum a ajuns să trăiască atât de mult. John susține că „e vorba doar de noroc pur”: „Fie trăiești mult, fie trăiești puțin și nu poți face mare lucru în privința asta”. Pe lângă faptul că mănâncă o porție de pește și cartofi prăjiți în fiecare vineri, John spune că nu urmează nici un regim anume. „Eu mănânc ce îmi dau cei de la azil, la fel ca ceilalți bătrâni de aici. Nu am o dietă specială.”, a mai spus Tinniswood.

John Alfred Tinniswood a prins cele două Războaie Mondiale

John nu este fumător și susține că bea alcool foarte rar. Sfatul lui principal pentru a rămâne sănătos este moderația: „Dacă bei prea mult sau mănânci prea mult sau mergi prea mult, dacă faci prea mult din ceva, vei suferi în cele din urmă”.

Fan înrăit al lui Liverpool FC, el a fost martorul tuturor celor opt victorii din Cupa Angliei ale clubului său favorit și celor 17 din cele 19 victorii în titlul de ligă. John a trecut și prin ambele Războaie Mondiale.

Avea 27 de ani când a izbucnit cel de-al doilea și, în ciuda problemelor de vedere, și-a găsit un scop lucrând într-un rol administrativ pentru Corpul de Salarizare al Armatei. Pe lângă conturi și audit, munca lui a implicat sarcini logistice, cum ar fi localizarea soldaților blocați în anumite zone și organizarea proviziilor de alimente. Ca atare, John este cel mai bătrân veteran din Al Doilea Război Mondial care este încă în viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net