Cine este cel mai bătrân sfânt din calendar. A trăit 115 ani și mulți români îi poartă numele

Dacă ne uităm în calendarul ortodox vom vedea o mulțime de nume despre care știm doar foarte puține lucruri, dar care aparțin unor persoane ce au dus vieți extrem de fascinante. Iar o curiozitate pe care foarte puțină lume o știe despre Sfinții din calendar este că există un nume anume care se deosebește de ceilalți printr-un fapt extrem de neașteptat: a trăit până la o vârstă incredibilă!

Sfântul Haralambie ar fi avut 115 ani
Sfântul Haralambie ar fi avut 115 ani

De la femei, bărbați, copii, sau bătrâni, Sfinții din calendarul ortodox sunt extrem de diverși, iar viețile lor sunt mult mai fascinante decât am crede, poate, inițial. Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, există un Sfânt anume care uimește astăzi datorită longevității incredibile de care a dat dovadă! Mai precis, este vorba despre Sfântul Haralambie!

Poate că pentru mulți dintre noi, acest nume nu spune foarte multe, însă viața lui a fost una care a impresionat enorm creștinii, de-a lungul secolelor. Mai precis, Haralambie s-a născut în Imperiul Roman, în anul 87 d. Hr. și a murit tocmai în anul 202 d. Hr. Astfel, se pare că acest Sfânt a trăit undeva în jur de 115 ani!

Sfântul Haralambie ar fi trăit 115 ani

Acest episcop era de origine greacă, trăind în Asia Mică. În timpul prigoanelor ațintite împotriva creștinilor, se pare că Haralambie este arestat, din ordinul conducătorului din Magnezia. Cu toate acestea, el nu se lasă intimidat de eforturile autorităților romane, așa că va continua să își mărturisească credința în Iisus Hristos. Astfel, Sfântul Haralambie este martirizat în jurul anului 202.

Dacă ne vom uita în calendarul ortodox, vom putea vedea faptul că Sfântul Haralambie este sărbătorit pe data de 10 februarie. El este considerat a fi un protector al bolnavilor, iar credincioșii consideră că acesta era grijă de sănătatea lor.

Există mai multe locuri unde se află moaște ale Sfântului Haralambie, cum ar fi Biserica din Iraklitsa, Mănăstirea Sfântului Ștefan din Meteora, cât și Mănăstirea Miclăușeni, din Iași. În țara noastră, o mulțime de români au ca nume de familie cel al acestui sfânt.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net