Primarul din Botoșani a fost pus sub control judiciar. Acuzațiile grave pe care i le aduce DNA

Ultima actualizare:

Primarul municipiului Botoşani Cosmin Andrei a fost plasat sub control judiciar, în baza unei ordonanţe emise, vineri, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Edilul este suspectat că ar fi implicat în mai multe angajări pe criterii preferențiale. Cosmin Andrei nu va avea voie să mai plece din țară. Totodată, acesta a anunţat că părăsește toate funcţiile deţinute în partidul condus de Marcel Ciolacu.

Primarul Cosmin Andrei a fost audiat la DNA Foto: Monitorul de Botoșani
Primarul Cosmin Andrei a fost audiat la DNA Foto: Monitorul de Botoșani

Pentru ce fapte este suspectat Cosmin Andrei

DNA a anunţat, vineri dimineaţă, că percheziționează sediul unei instituții publice din Botoşani, într-un dosar privind fraudarea unui concurs de angajare, în 2021. Biroul primarului Cosmin Andrei a fost percheziţionat şi apoi a fost sigilat, iar edilul a fost dus la DNA Suceava. Acesta este suspectat că ar fi implicat în mai multe angajări pe criterii preferențiale. În paralel, sediul Primăriei Botoșani și Direcția de Taxe și Impozite au fost percheziționate de procurori, scrie Digi24.ro

Ce a anunțat DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în cursul anului 2021, de către funcţionari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare. 

În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 2 locaţii situate pe raza municipiului Botoşani, din care una este sediul unei instituţii publice", a transmis DNA. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Ce a scris Cosmin Andrei pe Facebook 

„Am comunicat conducerii PSD Botoșani auto-supendarea din toate funcțiile deținute în partid. În ce mă privește, îmi voi susține cauza cu bună-credință și voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile care mi se vor solicita, astfel încât situația să se lămurească în cel mai scurt timp posibil”, a scris Cosmin Andrei pe Facebook. 

Alți lideri, duși la DNA

La sediul DNA s-a prezentat și Doina Federovici, șefa PSD a Consiliului Județean Botoșani, potrivit Antena3CNN.ro. Și ea ar urma să dea explicații într-un alt caz penal vizând angajările frauduloase de la Spitalul Mavromati. La DNA a fost chemat și primarul comunei Drăgușeni, care până de curând a fost arestat preventiv, tot pentru angajări fictive. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net