O bunicuță de 81 de ani este mecanic de tren! Nu are de gând să se pensioneze

Ultima actualizare:

La vârsta de 81 de ani, Helen Antenucci, din SUA, este oficial cel mai bătrân mecanic de tren din lume. Ea lucrează pentru Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA), conducând trenuri pe Linia Albastră care deservește nord-estul Bostonului. Femeia a devenit atât de importantă în viața navetiștilor încât mulți așteaptă special ca trenul ei să-i ducă în oraș în fiecare zi, relatează Cartea Recordurilor Guinness.

Helen Antenucci, cel mai bătrân mecanic de tren din lume. Are 81 de ani
Helen Antenucci este foarte mândră de meseria ei (Foto: Guinness World Records)

Helen Antenucci a devenit mecanic de tren la 53 de ani

Când a fost întrebată de ce nu s-a pensionat încă, Helen a spus că îi place foarte mult acest job, dar și să interacționeze cu pasagerii: „Am ajuns să-i cunosc pe mulți dintre ei de-a lungul anilor. Merg cu trenul la și de la serviciu sau școală în fiecare zi. Mă face să mă simt bine când îi pot duce rapid și în siguranță acolo unde trebuie.” Helen și-a început cariera ca mecanic de tren în 1995, la vârsta de 53 de ani și de atunci lucrează pe Linia Albastră.

„Sunt mama a 5 fete. Acest job fost o modalitate de a mă scoate din casă și de a obține puțină pace și liniște.”, a explicat ea ea. După câteva luni de instruire pe șantierul feroviar, unde a învățat cum să miște trenurile și să le opereze sistemele, Helen a început să conducă trenuri cu pasageri reali, în timp ce a fost sub supravegherea unui instructor.

Existau foarte puține femei care practicau această meserie când Helen era la început. Din fericire, ea nu a întâmpinat nicio discriminare din partea colegilor sau a pasagerilor.

„Eu provin dintr-o familie italiană binecunoscută din estul Bostonului, așa că nimeni nu a îndrăznit să râdă de mine”, a dezvăluit Helen. „În plus, când am început să lucrez, mi-am făcut treaba bine și mi-am câștigat locul în organizație.” Helen a estimat că femeile reprezintă acum aproximativ 40% din totalul personalului MBTA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 06 28 at 13 05 58 1536x1023 jpeg
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net