La 106 ani, sare cu parașuta: „Nu am crezut că voi trăi atât de mult”

Ultima actualizare:

La 106 ani, Alfred Blaschke, alintat Al de prieteni și de familie, a primit titlul de cel mai bătrân om care a sărit cu parașuta în tandem — adică „legat” de un instructor parașutist. Bătrânul a intrat oficial în Cartea Recordurilor Guinness.

Alfred Blaschke a sărit cu parașuta la 106 ani
Alfred Blaschke este un bătrânel amator de senzații tari (foto: Guinness World Records)

Prima dată, Al a doborât acest record când a sărit cu parașuta de la 4.000 de metri, în anul 2020, pe când avea 103 ani. Bărbatul, care s-a născut pe 4 ianuarie 1917 și care acum are 107 ani, a zis că acesta a fost modul lui de a celebra faptul că nepoții săi gemeni au absolvit colegiul, dar și ocazia de a obține un titlu mondial.

Acesta a fost visul meu. N-am crezut niciodată că voi trăi atât de mult”, a spus Alfred Blaschke la acea vreme. Ei bine, între timp recordul i-a fost „furat” de Rut Linnéa Ingegärd Larsson, o suedeză de 103 ani, în anul 2022. Așa că Al s-a hotărât să își ia titlul înapoi și a făcut-o cu mare stil.

Alfred Blaschke s-a pensionat în '82

Vremea rea ​​a făcut ca saltul să fie amânat de patru ori, dar în dimineața zilei de 27 noiembrie 2023, Al și guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, s-au pregătit și s-au îmbarcat în avion. Politicianul i-a promis lui Alfred că va sări alături de el și s-a ținut într-adevăr de cuvânt. Jos, centenarul a fost așteptat de copiii și nepoții săi, precum și de diverși jurnaliști și oficiali guvernamentali. Chiar dacă recordul a avut loc la sfârșitul lui 2023, durează în general câteva luni pentru ca acesta să fie anunțat oficial.

„Dacă ai impresia că nu poți face ceva, doar te subestimezi. Toată lumea este mai capabilă decât crede. Trebuie doar să iei decizia de a încerca.”, a declarat Al, imediat după săritura de record.

Blaschke s-a născut într-o familie de fermieri în Janesville, Wisconsin. S-a mutat la Milwaukee împreună cu părinții săi când avea șapte ani – și, pe măsură ce SUA au intrat în Marea Criză Economică, el a ajutat la întreținerea familiei sale vânzând ziare în timpul liceului.

În cele din urmă, Alfred a absolvit școala de meserii și a început o carieră de 40 de ani în industria sculelor și matrițelor din South Bend, Indiana, construind piese de aeronave în timpul celui de-Al Doilea război mondial, înainte de a se pensiona în 1982.

image
image
image
image
image
image
storm 4651306 1280 jpg
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net