Adevăruri înfricoșătoare din lumea științei despre care oamenii nu au știut până acum

3 octombrie 2023 11:48   Fapt divers
Ultima actualizare:

Mai multe informații și afirmații pe cât de bizare pe atât de înfricoșătoare, care au fost publicate pe rețelele sociale au provocat spaimă și nesiguranță, iar utilizatorii au făcut apel la comunitatea cercetătorilor să dezvăluie ceea ce oamenii consideră că, până acum, a fost ținut în secret. De exemplu, oamenii de știință au dezvăluit că bacteria antrax, care rămâne viabilă sute de ani în pământ, poate produce boli cumplite pentru care nu există tratament, scrie IFLScience.

Antrax

Una dintre afirmațiile apărute pe rețeaua socială Reddit se referă la antrax, o bacterie extrem de periculoasă, în privința căreia oamenii au cerut explicații. Potrivit postării de pe rețeaua socială, bacteria poate rămâne viabilă și după sute de ani.

Afirmație: „Antraxul se poate transforma în spori în sol și poate rămâne în stare latentă vreme de sute de ani, până când pământul este răscolit, iar acești spori pot fi inhalați”.

De exemplu, în 2016, dezgroparea unui ren infectat a provocat o epidemie de antrax în Siberia, care a ucis 1500 de reni, a spitalizat 4 oameni, iar un copil de 12 ani a murit.

Cercetătorii au transmis că afirmația este adevărată și au venit cu detalii șocante.

- „Bolile prionice - proteinele mutant cauzează o cascadă de astfel de proteine mutant care provoacă acumulări de amiloide. Rezultatul: se pot declanșa boli neuronale degenerative incontrolabile, care sunt fatale în 100% dintre cazuri în decurs de doi ani. Nu există tratament”, a fost răspunsul specialiștilor, scrie IFL Science.

„Este adevărat, bolile prionice, care afectează sistemul nervos, sunt înfricoșătoare, iar cea mai gravă este, cel mai probabil, insomnia fatală. Simptomele apar când pacientul are în jurul vârstei de 50 de ani. Acesta începe să doarmă din ce în ce mai puțin, iar în aproximativ 18 luni moare.”, au explicat specialiștii.

Anestezicul nu amorțește durerea, te face să uiți 

Afrimație: „Unele forme de anestezie nu te amorțesc de durere - te fac să uiți că ai simțit-o”

Așa numitul „Anestezic timpuriu” pentru copii nu a oprit durerea, ci doar i-a paralizat. Medicii pur și simplu nu i-au crezut pe copiii care descriau durerea și abia când un copil al unui medic a reușit să povestească în detaliu procedura medicală și cum a fost tăiat și ce a cauzat durerea, au încetat să o mai folosească.

Deosebit de sumbru, chiar până în 1985, foarte puțini erau conștienți de câte proceduri aveau loc la bebelușii prematuri fără a oferi ameliorarea durerii. Nou-născuții sunt încă supuși procedurilor dureroase fără ameliorarea durerii chiar și astăzi.

3000 de kilograme de bombe nucleare, rătăcite

Afirmație: „În 1958, peste 3000 de kilograme de bombe nucleare au fost rătăcite pe coasta Georgiei, lângă Savannah și nu au fost găsite nici până acum”.

„- Această afirmație care dă fiori nu numai că este adevărată, dar situația reală este mult mai gravă”, relatează IFL Science.

Din 1950 până în 1968 au avut loc mai multe incidente în timpul cărora au fost rătăcite mai multe bombe nucleare. De exemplu, în 1965, o astfel de încărcătură s-a desprins și a căzut pe un teren agricol, iar în 1968 un submarin a dispărut cu tot cu încărcătura nucleară.

Omul nu se scufundă în lavă, arde la suprafață

Afirmație: „Omul nu s-ar topi dacă ar cădea în lava dintr-un vulcan. De altfel, el ar rămâne deasupra lavei, arzând și apoi s-ar evapora. Moartea ar fi foarte rapidă”, este afirmația la care specialiștii au răspuns „este adevărat!”

„Moartea prin plonjare într-un bazin plin cu lavă fiebinte este mult mai dramatică decât este ilustrată în filme”, au răspuns specialiștii.

Afirmație: „Variola este destul de ușor de readus în actualitate. Va ucide o cincime din planetă dacă s-ar întâmpla acest lucru. Evenimentul acesta s-ar putea produce dacă americanii sau rușii ar păstra virusul și l-ar folosi drept armă biologică sau dacă s-ar produce un accident în acel laborator.”

- Este posibil și un astfel de scenariu. În 2019, o aripă a unui laborator din Rusia care păstra virusul care produce variola a explodat. Vise plăcute”, conchide specialistul care a răspuns la această afirmație, scrie IFLScience.

Mai multe