Armuriera din „Rust”, condamnată la 18 luni de închisoare. Procesul lui Alec Baldwin începe în curând

16 aprilie 2024 13:28   Fapt divers

Pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost împuşcată în timp ce actorul Alec Baldwin manevra o armă în timpul turnării filmului din 2021, Hannah Gutierrez (27 de ani), armuriera de la filmările westernului „Rust”, a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare.

În martie, Gutierrez a fost găsită vinovată de omor prin imprudență pentru că a pus din greșeală un glonţ real într-un revolver pe care Baldwin îl folosea pe un platou de filmare din Santa Fe, New Mexico. Hollywoodul a fost zguduit de incident.

A fost prima dată în timpurile moderne când un membru al echipei de filmare sau de distribuție a fost ucis din greșeală de un glonț real. Procesul lui Alec Baldwin este programat pentru 10 iulie, după ce, în ianuarie, un mare juriu l-a pus sub acuzare pentru omor involuntar prin imprudenţă.

Alec Baldwin, acuzat că a pus presiune pe echipă

Alec Baldwin susține în continuare că e nevinovat, însă urmează și el să afle dacă va fi condamnat sau nu. Actorul și-ar fi schimbat versiunea asupra faptelor pentru a evita orice responsabilitate, au afirmat procurorii implicaţi în acest proces. „Presiunea pusă de Baldwin asupra echipei pe platoul de filmare a compromis cu regularitate siguranţa”, au afirmat avocaţii acuzării, numindu-l „un bărbat care nu are nici un control asupra emoţiilor sale. Combinaţia dintre neglijenţa şi lipsa de experienţă a Hannei Gutierrez şi absenţa totală de preocupare a lui Alec Baldwin pentru siguranţa celor din jurul lui s-a dovedit fatală”.

Acuzat de omor prin imprudență, starul de la Hollywood riscă o pedeapsă de închisoare până la 18 luni. Avocații actorului au încercat fără succes să anuleze procesul. Baldwin susține în continuare că a primit asigurări că arma era inofensivă și neagă că ar fi apăsat pe trăgaci. Însă, o expertiză FBI a demonstrat că arma nu s-ar fi putut declanșa singură. 

Mai multe